"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video Tallinn pälvis muusikahariduse sõber 2022 tiitli (0)
20. jaanuar 2023

“Meie jaoks on see väga meeldiv tiitel. See näitab, et Tallinn ei ole lihtsalt paberi peal UNESCO muusikalinn. See näitab seda, et Tallinn ongi muusikalinn ja see puudutab igat valdkonda,” ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. 

Vaata galeriid (22)

Eesti Muusikakoolide Liidu konverentsil “Jätkusuutlik muusikakool” anti täna üle  muusikasõbra tiitel, mille pälvis Tallinna linn Tallinna muusikakooli ajaloolisele majale uue kuue andmise eest. Alates möödunud kevadest on muusikatunnid toimunud  ideaalses õpikeskkonnas. 

“Praegu meil on väga ilus maja, kõik on viimistletud. Me oleme juurde  saanud ühe saali ja õues vanadest tõllakuuridest on tehtud ka klassid löökpillidele ja puhkpillidele. Selles mõttes on meil kõik väga hästi praegu,” lausus Tallinna Muusikakooli klaveriõpetaja Marika Vurma. 

“Mina olen Tallinna Muusikakoolis klaverit õppinud kolm neli kuud.  Mulle meeldib siin väga käia,” rääkis Tallinna Muusikakooli õpilane Loona. 

Eesti Muusikakoolide Liit leiab, et  muusikakoolid tuleks muuta  ökonoomsemaks. Oluline on, et seal saaks piisavalt noori muusikuid haritud ning, et head muusikud läheksid edasi õppima muusikaõpetajaks. Eesti muusikakoole hakkab üha enam vaevama  motiveeritud ja professionaalsete õpetajate puudus. Tallinna muusikakoole see probleem aga veel nii valusalt  ei puutuda. 

“Meil ikka praegu jätkub õpetajaid ja ka lõpetajate hulgast, kes Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast tulevad, on ikka neid, kes just sooviks Tallinnasse jääda. See probleem meid esialgu väga ei põleta,” rääkis Tallinna Muusikakooli direktor Kadi Katariina Sarapik. 

“Musikaalseid lapsi on igas Eesti piirkonnas ja nüüd on meil küsimus, kuidas andekas laps leiaks üles andeka õpetaja. Ja kuidas andekas õpetaja leiaks üles andeka lapse.  Ja et see võimalikult kiirtee oleks nende kahe vahel. Hea lahendus võiks olla  mitmetasandiline muusikakool, et iga ande jaoks on oma õpetus,” rääkis Võru Muusikakooli direktor Piret Rips-Laul. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.