"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
supergraafika Kunstiakadeemia tudengid katavad kesklinna hooned kunstiteostega (0)
16. märts 2023
Foto Mats Õun

Tallinna Kesklinna valitsus ja Eesti Kunstiakadeemia jätkavad ka sel aastal supergraafika koostööprojektiga, millega kaetakse Toompuiestee 8A ja Toom-Kuninga 21A aadressidel asuvad maagaasimajad silmapaistvate kunstiteostega.

„Meie koostöö Eesti Kunstiakadeemiaga sa alguse juba eelmisel aastal, kui EKA tudengite kaasabil said kahe objekti seintest supergraafika teosed. Jäime tulemusega väga rahule ning edukat koostööd ilmestab ehk kõige paremini see, et oleme löönud nendega käed juba kahe uue projekti osas,“ ütles kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Linnaosa vanema sõnul on see järjepidev töö, et tänavakunsti oleks linnapildis rohkem ja sodimist vähem. „Tallinna Haridusameti mobiilse noorsootöö osakonnaga koostöös kaeti Lilleküla jalakäijate tunneli ilmetud seinad kaasaegse kunstiga ning sodimise vastu võitlemiseks avasime esimese legaalse grafitiseina, mis on osutunud väga populaarseks ja nomineeriti muuhulgas noortevaldkonna tunnustuskonkursile “Noorte Heaks Tänu“. Siiski ei sünni muutused üleöö, kuid loodetavasti jõuame sinna, et vandalismi asemel nähakse suurt pilti –  anda linnale ja avalikule ruumile midagi uut,“ ütles Haukanõmm.

„Kahtlemata on väga positiivne, et selline loominguline sild sai kunstiakadeemia ja linnaosavalitsuse vahel loodud. Sellised “esteetiliselt problemaatilised” rajatised nagu alajaamad ja teised elukondlikke vajadusi täitvate hooned on suurte lõuenditena päris nõudlikud, kuid rõõm on näha, et nende kaudu pääseb noor kunst linnapilti,“ ütles Eesti Kunstiakadeemia Vabade kunstide teaduskonna dekaan Kirke Kangro.

Möödunud aasta sügisel valmisid Tallinna Kesklinna Valitsuse ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös Nunne 3 asuva elektri alajaama ning Aia 16 asuva maagaasimaja seintel supergraafika teosed.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.