"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kesklinnas asunud Tallinna loomaaed saab väärikalt tähistatud (0)
15. aprill 2024
Ilvesekutsikas Illu. Foto: Tallinna loomaaia arhiiv

Tallinna Kesklinna valitsus avab Kadrioru pargi ääres Ilvese sillal infotahvli ajaloolise teabega Tallinna loomaaiast, mis asus Lasnamäe paekaldal ning selle jalamil aastatel 1939–1983. Infotahvel avatakse reedel kell 13.

Infotahvel näitab, kuidas toonane loomaaed ning selle asukad tänase linnaruumi suhtes paiknesid. Lisaks tahvlile on uuendatud silla teekattemärgistusi.

Avamisele tuleb ka Tallinna loomaaia kauaaegne direktor Mati Kaal, kes jagab mälestusi toonasest ajast.

Kaal märkis, et Ilvese sillal oli algselt selle piirkonna ajalugu märkiv silt ka küljes. „Hiljuti avastasin, et vana viadukt on vahepeal ümber ehitatud ja ühendatud igati vahva kergliiklussõlmega, mis väärib üksnes kiidusõnu, aga mälestustahvlit pole ehitustöödega seoses ümber tõstetud,“ ütles ta.

Endine loomaaia direktor läkitaski kesklinna valitsusele palve Ilvese silla silt ennistada. „Kui sealt mööda sõites peaksid lapsed vanematelt või vanavanematel küsima, miks küll sel sillal niisugune nimi on, oleks neile hea vastata, et kui mina väike olin, oli selles kohas loomaaed,“ sõnas Kaal.

Sellest ideest arenes linnaosavalitsuses edasi plaan informatiivsema ning ülevaatlikuma teabetahvli koostamisest, mille järgi saaks loomaaia kunagisi piire täpsemalt hoomata. Kesklinna valitsus tänab Mati Kaalu ning Inari Leimanni Tallinna loomaaiast abi eest infotahvli koostamisel.

Ilvese sild valmis 2009. aastal Tallinna loomaaia 70. juubeliks ja sai nime selle kunagise asuka ilves Illu järgi. Illu ja vana loomaaia ajaloost saab lugeda kesklinna valitsuse kodulehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.