"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
OHTLIK! Vaata videot, kuidas elektritõuksijuhid panevad ohtu nii ennast kui ka kaasliiklejaid (2)
30. august 2023
Tõuksiga autoteel vigursõitu tegemas. Kuvatõmmis

Jabur olukord Vabaduse väljaku ühissõidukipeatuses: bussi sisenejad ja bussist väljujad võivad kokku põrgata kergliikuriga. Miks selline lahendus?

Õnnelik õnnetus juhtus 6. juuli õhtul pool kaheksa Tallinnas Pärnamäe teel Mähe aedlinna bussipeatuses, kui elektritõuksiga kihutanud noormees sõitis otsa bussist väljunud lapsele ja põgenes. Kokkupõrke tagajärjel sai tüdruk viga ja kiirabi toimetas ta haiglasse. Pärast politsei üleskutset avalikkusele andis noormees end ise üles. Tüdrukul suuri vigastusi polnud ja ta pääses koju.

“Kergliikuri juhil peab olema juhiluba, kui ta on 10–15-aastane, nii nagu jalgratturilgi. Vanematel võiks ju juba mõistus peas olla, et arvestame kõigiga, sest kergliikur, kui ta teeb liiklusõnnetuse autoga näiteks, siis ta saab viga, see on kõigile selge, aga kui jalakäijaga, siis saab ka ju viga,” ütles OÜ Autosõit haldusjuht Riho Tereping.

“Pildid, mida näete, on murettekitavad, elektritõuksijuhid panevad ohtu nii ennast kui ka kaasliiklejad,” sõnas Tallinna linnatranspordi teenindusdirektor Hannes Valten.

Politsei tuletab kooliaasta eel meelde, et alla 16-aastane tõukerattajuht peab kandma kiivrit ja tohib sõita tõuksil üksi. Sõiduteed on ohutum ületada tõuksilt maha tulles. Jalakäijate läheduses tuleb tõukerattajuhil sõita nendega samal kiirusel.

Ohtlik olukord Vabaduse väljaku ühissõidukipeatuses

Need juhtumid on salvestatud Vabaduse väljaku ühissõidukipeatuses. Uus peatuse kergliikuritee lahendus vajab aga harjumist, sest bussi sisenejad ja bussist väljujad võivad kokku põrgata kergliikuriga. Miks siis selline lahendus?

“Tegemist on bussiootepaviljoniga, mis on autoriõigusega kaitstud ja siin ei ole võimalik rattateed viia paviljoni tagant läbi. Ideaalis ongi nii, et rattatee läheb bussiootepaviljoni tagant jalakäijatega ristumata,” ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

soovitus
7. sept. 2023 02:44
ostke jalutuskepp , värvige valgeks - teate , mis on valge kepi tähendus ? Nägemispuudega inimene. Iga liikleja peab seda teadma. Nii saategi õiguse , näete -rattur või tõuks tuleb teile otsa , torka kepp poolviltu ette ja naudi tema lendu - õpib järgmiseks korraks tähenduse. Ja liikleb korrektselt. Rahulikult võid edasi minna.
Martin
30. aug. 2023 13:19
Selline Vabaduse platsi lahendus on ka Taanis olemas. https://goo.gl/maps/mgtUyNjfJkwDM3p29 Seega ei midagi erilist, tuleb lihtsalt rohkem arvestada teistega.