"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
AUHIND. Eesti kõige paremini renoveeritud kortermaja asub Tallinnas Siili tänaval (0)
20. oktoober 2023
Kortermaja Siili 21. Kuvatõmmis

Eesti korteriühistute liidu iga-aastane konkurss selgitab välja parimad ja tegusamad korteriühistud üle Eesti. Sel aastal tuli Tallinna kolm auhinda, sealhulgas ka Eesti edukaima renoveerimisprojekti auhind.

Korteriühistule aadressil Siili 21 kuulub kolm korrusmaja.

Kogu kompleks on Kredexi toel kapitaalselt uuendatud ja kõik on tehtud nii hästi, et korteriühistu oli väärt selle aasta Eesti edukaima renoveerimisprojekti auhinda.

“Nagu ikka, fassaadi soojustamine, lisasime soojustagastusega keskse ventilatsioonisüsteemi, radiaatorite vahetus, nüüd on kahetorusüsteem, igaüks saab ise radiaatorit toas reguleerida, uued aknad, need toodi fassaadiga ühte tasapinda,” ütles KÜ Siili 21 juhatuse esimees Agnes Halling-Piigli. Tervikliku renoveerimise tulemusena liiguti E-energiaklassist energiaklassi B. Ka päikesepaneelid katusel toodavad majale nüüd elektrit. Kokkuhoid on elektriarvetelt umbes sada eurot kuus. Uuendatud küttesüsteem ja kogu maja soojustamine on toonud kaasa ka väiksemad küttearved.

”Kulud on vähenenud umbes poole võrra, aga pidades silmas, et soojustagastusega ventilatsioonisüsteem hakkas tööle alles sel kevadel, siis peaks see osa, mis saame tagasi või hoiame kokku, veel suurem tulema,” sõnas Halling-Piigli.

Tallinna tuli ka kaks eriauhinda ilusa koduümbruse kategoorias. Eripreemia “Oaas keset linna” pälvis korteriühistu Koidu 118, kes on õuealale kujundanud miljööväärtusliku keskkonna.

Eripreemia “Kaunis koduümbrus naabritega koostöös” läks aga kahele korteriühistule Mäepealse tänaval, kus on heas läbisaamises naabritega pandud kasvama 160-meetrine elupuuhekk.

Urmas Mardi sõnul oli selle aasta Eesti korteriühistute liidu konkursil tase väga tugev. “Korteriühistud on tublid, nad tahavad maju korda teha, energiasäästlikuks muuta, nad saavad aru, et omandi eest tuleb hoolt kanda,” sõnas Eesti korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.