"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Innovatsioon ja jätkusuutlikkus. Tallinn jagab kliimakonverentsil oma kogemusi (1)
06. detsember 2023
Tallinn on Eesti paviljoni päeva sisutanud programmiga „Metsikud linnad: innovatsioon ja jätkusuutlikkus“. Pressifoto

Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 osaleb sel nädalal Eesti riigi ametliku partnerina ÜRO kliimamuutuste konverentsil COP28, mis annab võimaluse näidata, mida Eesti pealinn on juba keskkonnateemadel saavutanud ning jagada oma kogemusi ka teiste linnade ja riikidega.

Kolmapäeval, 6. detsembril on Tallinn Eesti paviljoni päeva sisutanud programmiga „Metsikud linnad: innovatsioon ja jätkusuutlikkus“. 

Vaata galeriid (9)

Üks Tallinna eesmärke rohelise pealinna aastal on tuua linna rohkem rohetehnoloogiaid ja -innovatsiooni. COP28l osaleb väga palju rohetehnoloogiaga tegelevaid ettevõtteid ning teadusasutusi. See on hea võimalus tutvustada Tallinna tegevusi, mh programmi Test in Tallinn ning saada uusi kontakte.

„Euroopa liit on kohtumise üks ambitsioonikamatest osalejatest ning Tallinn selle aasta Euroopa rohelise pealinnana Euroopa ambitsioonide eeskõneleja,“ ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Ta lisas, et Tallinn korraldab 6. detsembril Eesti paviljonis tiheda programmiga päeva, kuhu on kaasatud nii rahvusvahelisi organisatsioone nagu OECD, Euroopa Komisjon, ICLEI Euroopa kui ka erinevaid Tallinna ettevõtteid ja ülikoole nagu Utilitas, TalTech ja Tallinna Ülikool, pakkudes võimalust oma saavutusi jagada ja uusi kontakte leida.

Tallinna päeval tulevad arutelu alla nii linna jätkusuutlikuma juhtimise, kliimamuutustega toimetuleku, energiatõhususe ning targa linna teemad, samuti 15-minuti linna kontseptsioon. Rail Baltica ja säästliku transpordi jätkusuutliku tuleviku edendamise arutelus osaleb ka kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets ning Läti ja Leedu transpordiministrid.

Tallinna COP28 programm on leitav siin: https://greentallinn.eu/events/tallinn-uro-kliimamuutuste-konverentsil-cop28/

Eesti paviljoni ülesseadmise COP28l algatasid kliimaministeerium, välisministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning keskkonnainvesteeringute keskus, ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutus ja Eesti rahvusvahelise arengukoostöö keskus. Paviljoni suurtoetajad on Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 ja Ragn Sells.

Samuti on COP28-l esindatud: Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Maaülikool, Utilitas, Beast, Timbeter, 1MTN, Rail Baltica, Zero Terrain, KWOTA, R8 Technologies, AuveTech, Fibenol, KappaZeta, Nortal, XTCC Investments, SRC Grupp, Maaelu Teadmuskeskus, Impact Day, Let’s Do It World ja Cleantech Estonia.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tööstur
6. dets. 2023 19:42
https://makroskoop.ee/hiina-jatkab-rohepoordele-vilistamist-ja-laane-toostuslikku-seljatamist-fossiilkutuste-toel/