"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinna Lastekodu aasta töötaja Elo-Anne Kalev: üheskoos saame keerulistest hetketest üle (0)
16. detsember 2023
Pealinn

Nagu juba traditsiooniks saanud, kuulutab Tallinna Lastekodu enne Jõulupühi välja aasta töötaja, kes on lõppeval aastal millegi erilisega silma paistnud ja meelde jäänud. Kes on Tallinna Lastekodu aasta töötaja?

Aasta töötaja laureaadid ja nominendid valitakse kolleegide esitatud kandidaatide seast. Sel aastal sai aasta töötaja tiitli asendushooldusteenuse üksuse juht Elo-Anne Kalev. Kui teie murdute, kes teid kokku paneb?

“Arvan, et meie töötajad on nii targad ja empaatilised, nad oskavad ennast ka ise aidata, aga toetav meeskond on see, kes toob sära silmadesse ja naeru näole. Üheskoos saadakse keerulistest hetkedest üle,” ütles Tallinna lastekodu aasta töötaja 2023 Elo-Anne Kalev.

“Tahaks juurde lisada, et meil on linna poolt nõustamine, samamoodi sotsiaalkindlustusameti kaudu, aga kui vaadata, mis vanuses lapsed meile tulevad, siis enamasti varateismeeas ja kui mõelda, mis on teismeea arenguline eesmärk, see on eemalduda perekonnast ja et nüüd hakata siin uut peret looma, see ei ole lihtne, kuid jällegi, kui meie töötaja saab kontakti selle noorega, siis kontakt on ju see, mis parandab,” ütles Tallinna lastekodu juhataja Meelis Kukk.

On äärmiselt oluline tunnustada ja pigem rohkem isegi märgata neid inimesi meie ümber, kes iga päev pühendunult teevad oma tööd nendega, kes meie seas kõige haavatavamad, need on lapsed ja noored, kes on jäänud ilma perest, jäänud vanemliku hooleta või jäänud ilma ema- või isaarmastusest, mis on lapse jaoks kõige olulisem siin maailmas.

“Lapse maailm ongi tema pere, tema vanemad. Kui lapsel vanemaid, peret ei ole, läheb maailm katki ja need inimesed panevad selle maailma taas kokku. See on väga tänuväärne, väga raske töö. Mul on hea meel, et täna said nad tunnustuse,” ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.