"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SPORDIAASTA TÄHED. Aasta parimad on Eneli Jefimova ja Karel Tilga (0)
30. detsember 2023
Eneli Jefimova pälvis teist korda aasta noorsportlase tiitli. Foto: Kuvatõmmis

Tallinnas Spordiaasta Tähed 2023 galal selgusid lõppeva aasta parimad sportlased. Tänavuse aasta naissportlane on ujuja Eneli Jefimova ja parim meessportlane Karel Tilga.

Jefimova võitis Rumeenias Otopenis lühirajaujumise Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali 100 meetri rinnuliujumises ja hõbemedali 50 meetri rinnuliujumises. Lisaks valiti Jefimova ka aasta parimaks noorsportlaseks.

Aasta naissportlase nominendid olid veel EM-il pronksmedali võitnud vehkleja Nelli Differt ja kettagolfi maailmameister ning Euroopa meister Kristin Tattar.

Aasta naissportlane selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valisid ajakirjanikud ja organisatsioonid.

Esimest korda anti aasta naissportlase tiitel välja 1967. aastal kui selle võitis kergejõustiklane Laine Erik. Eelmisel aastal valiti aasta naissportlaseks freestyle-suusataja Kelly Sildaru.

Kõige rohkem Eesti aasta sportlase tiitleid on pälvinud Erika Salumäe, kes on aastatel 1983-1996 valitud Eesti parimaks üheksal korral.

Aasta meessportlane on Karel Tilga

Tallinnas Spordiaasta Tähed 2023 galal selgus reede õhtul tänavuse aasta meessportlane, kelleks valiti kümnevõistleja Karel Tilga.

Tilga saavutas kergejõustiku maailmameistrivõistlustel neljanda koha ja viis isikliku rekordi 8681 punktini.

Aasta meessportlase nominendid olid veel MM-il neljanda ja kuuenda koha saavutanud kahevõistleja Kristjan Ilves ja 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes võitis Euroopa mängudel hõbemedali ja sai MM-il seitsmenda koha.

Aasta meessportlane selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. 

Mullu valiti aasta meessportlaseks kümnevõistleja Janek Õiglane. Kõige rohkem aastaid järjest on Eesti aasta meessportlaseks valitud rattur Aavo Pikkuus – viis korda aastail 1974–1978.

Aasta spordivõistkond on võrkpallinaiskond

Tallinnas Spordiaasta Tähed 2023 galal selgus reede õhtul tänavuse aasta võistkond, kelleks valiti Hõbeliiga võitnud Eesti võrkpallinaiskond.

Aasta võistkonna nominendid olid veel FIBA eurokarika veerandfinaali jõudnud korvpallimeeskond BC Kalev/Cramo ja MM-il 5. koha saavutanud kurlingupaar Marie Kaldvee – Harri Lill.

Aasta võistkond selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel.

Eestis on aasta sportlasi valitud 92 aastat, esimest korda anti aasta võistkonna tiitel välja 1969. aastal, kui selle võitis Kalevi korvpallimeeskond. 2022. aastal valiti aasta võistkonnaks rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja.

Aasta treener on Henry Hein

Tallinnas Spordiaasta Tähed 2023 galal selgus reede õhtul tänavuse aasta treener, kelleks osutus ujumistreener Henry Hein.

Hein on tippujuja Eneli Jefimova treener. Jefimova võitis lühiraja ujumise Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali ja hõbemedali.

Aasta treeneri nominendid olid veel korvpallitreener Heiko Rannula ja laskesuusatreener Indrek Tobreluts. Aasta treener selgus rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel.

Eestis on aasta sportlasi valitud 92 aastat, esimest korda anti aasta treneneri tiitel välja 1988. aastal, kui selle võitis Tõnu ja Toomas Tõniste olümpiamedalini viinud treener Rein Ottoson.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.