"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ETTEVAATUST! Lähipäevade ilm pakub väheseid plusskraade. Öösel võib härmatis teed libedaks muuta (0)
07. jaanuar 2024
Kuvatõmmis/Pilt on illustratiivne

Valgemerelt läheneva tsükloni mõjul on lähipäevadel oodata kergelt plussi tõusvaid õhutemperatuure.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu teisipäeva muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Kohati on udu. Puhub valdavalt lääne- ja loodetuul 3-9, hommikul rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Külma on 8-14, kohati kuni 17, saarte rannikul paiguti kuni 3 kraadi. Hommikuks läheb soojemaks. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada vähest lund, lörtsi ja vihma. On jäiteoht. Puhub lääne- ja loodetuul 5-11, puhanguti 14, saartel ja rannikul 17 m/s. Õhutemperatuur tõuseb -1 kuni +3 kraadini.

Kolmapäeva öösel on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub loodetuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Hommikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -5, saartel ja rannikul 0 kuni +2 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Pärastlõunal võib Põhja-Eestis kohati vähest lund ja lörtsi sadada. Puhub läänekaaretuul 3-9, Lääne-Eesti saarte rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Pärastlõunal tugevneb lääne- ja loodetuul 5-11, puhanguti 14, saartel ja rannikul 17 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Neljapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab lund, lörtsi ja vihma. On jäiteoht. Puhub loode- ja põhjatuul 5-11, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +2 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Mandril kohati tuiskab. Pärastlõunal lääne poolt pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Puhub põhja- ja kirdetuul 5-11, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 16 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb ja pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur langeb 0 kuni -6 kraadini, Lääne-Eesti saartel ja rannikul tuleb 0 kuni +2 kraadi, pärastlõunal aga läheb külmemaks.

Pühapäeva öösel ja varahommikul võib niiskema õhumassi tulekuga tekkida teedele härmatist, mis suurendab libeduseohtu.

Transpordiameti teatel võivad maanteed juba pärastlõunal libedad olla. Maanteede kiirendus- ja aeglustusrajad, muud väiksemad teed ning sõiduradade vahed võivad olla ka lumised. Õhutemperatuur jääb 9 ja 23 miinuskraadi vahele.

Ilmaprognoosi kohaselt on õhtul ja öösel olulise sajuta ilm, aga kohati võib maanteedel olla udu. Temperatuurid langevad -16 ja -25 kraadi vahele, mõnes kohas isegi -28 kraadini.

Külm ilm ei võimalda libedusetõrjevahenditel efektiivselt toimida ja teed on libedad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.