"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
15 AASTAT. Kohus saatis Lasnamäe lillemüüja tapja trellide taha (1)
08. jaanuar 2024
MÕRTSUKAS. Dmitri Voronin kohtupingis. Kuvatõmmis

Harju maakohus mõistis täna viieteistkümneks aastaks vangi Dmitri Voronini, kes tappis möödunud aastal eriti jõhkral viisil ühes Lasnamäe lillepoes müüjana töötanud keskealise naisterahva.

Süüdistuse kohaselt istus praegu 28-aastane Voronin mullu 16. jaanuaril 54-aastase ohvri autosse ja sundis teda sõitma kõrvalisse kohta ning sõidukist väljuma. Seejärel kägistas ta ohvrit, lõi teda ning tekitas muul viisil vaimset ja füüsilist piina. Lõpuks jättis ta ohvri tühermaale surema.

Kohus jõudis tõendite hindamise põhjal seisukohale, et Dmitri Voroninile esitatud süüdistus tapmises piinaval viisil on põhjendatud. Kohus leidis, et tapmine oli sooritatud piinaval viisil, sest ohvrile oli põhjustatud enne surma lisaks füüsilisi ja psüühilisi kannatusi, mis muuhulgas seisnes ohvri  silmitsi seadmises vääramatult saabuva surmaga. Karistuse mõistis kohus sanktsiooni keskmisest mõnevõrra kõrgema, sest Voronini süü oli kohtu hinnangul keskmisest suurem. 

Karistusaja hulka arvati eelvangistus ning karistuse kandmist hakatakse lugema möödunud aasta 18. jaanaurist, mil Voronin kuriteod kahtlustatavana kinni peeti.

Samuti rahuldas kohus kannatanu esitatud tsiviilhagi täielikult ja mõistis Voroninilt kannatanu kasuks välja 1576 eurot. Lisaks tuleb Voroninil tasuda riigile menetluskulud kokku summas 12 562 eurot. 

Kohtuotsus ei ole veel jõustunud, seda on võimalik 30 päeva jooksul ringkonnakohtus vaidlustada.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
8. jaan. 2024 11:46
Kuidagi leebe otsus sellise ettekavatsetud piinamise ja mõrva eest, kusjuures mõrtsukale nagu juba pildiltki näha, selline otsus vaid üksnes nalja teeb. Tuleb tüüp hiljemalt kümnekonna aasta pärast taas meie keskele ja jääb üle vaid kaasa tunda neile kes siis sellisele kogemata meele järgi ei peaks olema.