"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
OLE KANNATLIK. Peretoetus ja vanemahüvitis võivad jõuda kohale hiljem (1)
08. jaanuar 2024
NATUKE LÄHEB AEGA. Raha jõuab kõigi inimesteni lähipäevil. Foto: Pealinn

Tehniliste probleemide tõttu võib hilineda 1220 inimese peretoetuse- ja/või vanemahüvitise väljamaksmine.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna juhataja kohusetäitja Kristina Pähkli sõnul ei ole veel selge, mis on probleemi põhjus, kuid ameti ja Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskusega töötajad (TEHIK) annavad endast kõik, et raha jõuaks inimesteni esimesel võimalusel.

“Juhtunu täpne põhjus on veel väljaselgitamisel. Pensione ja hüvitisi maksame välja IT süsteemidega, mis on loodud ligi veerandsada aastat tagasi. Paraku tekib vananenud süsteemide haldamisel ettenägematuid probleeme. Püüame need võimalikult kiirelt lahendada, et toetused jõuaksid saajateni, kelle jaoks on tegemist olulise sissetulekuallikaga.”

Seekordne probleem puudutab inimesi, kes on vahetanud toetuse või hüvitise saamise kontot. Tehnilise tõrke tõttu kandis süsteem raha kliendi poolt varasemalt märgitud arveldusarvele, mis ei vasta tema hilisemale soovile. Sotsiaalkindlustusamet on võtnud ühendust kõikide inimestega, keda olukord puudutab.

Kuigi seadus ei sätesta, mis kuupäeval peab raha inimesteni jõudma, on tavaks saanud, et peretoetused ja vanemahüvitised jõuavad inimesteni 8. kuupäeval. Valdav osa neist, keda praegune olukord puudutab, saavad raha kätte hiljemalt 10. jaanuaril.

Amet vabandab tekkinud olukorra pärast. Kui toetused ja hüvitised pole õigel ajal laekunud, võtke ühendust sotsiaalkindlustusametiga telefonil 612 1360 või iseteeninduskeskkonnas iseteenindus.sotsiaalkindlustusamet.ee.

Sotsiaalkindlustusamet maksab iga kuu peretoetusi ligi 160 000 ja vanemahüvitist pea 20 000 inimesele. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Miss Veronica
24. jaan. 2024 16:44
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam svoju kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com