"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Tallinn rajab uued kergliiklustunnelid nelja kohta (2)
08. veebruar 2024
Eskiis: arhitektuuripraksis PART

Kevadsuvel ehitatakse Tallinnas lõpuni Vanasadama trammitee. Suuremad tööd ja liikluspiirangud on kavas Ahtri tänaval, Linnahalli ja Paksu Margareeta vahel. Täpne ajagraafik avalikustatakse märtsi alguseks. Aga Tallinn hakkab ehitama ka raudteealuseid kergliiklusteid, et luua jalakäijatele ja ratturitele paremad ühendused linnaosade vahel.

Uued kergliiklustunnelid läbi ümber kesklinna kulgeva raudtee muldkehandi rajatakse Tallinnas nelja asukohta. Üks neist on Tartu maantee raudteeviadukt Ülemiste keskuse vahetus läheduses. PART arhitektid on kavandanud kaks uut raudteealust läbipääsu kummalegi poole Tartu maanteed.

“Me oleme planeerinud liigelda läbi puidust tunnelite, mis sisaldavad oma kujus nii istumiskohti, taimealasid kui ka volditud tasapindu,” ütles PART arhitekt Sille Pihlak. Samas lahendasid arhitektid ka mure, kuidas Tartu maanteed selles punktis ületada. Praegu tuleb selleks jalakäijal minna üle üheksa sebra. Tulevikus saab aga üle silla. “Me ei hakka uut silda ehitama, vaid laiendame, saame sealt ära võtta ühe pöörderea ja selle asemele saame tuua ratturid ja jalgsi liiklejad,” sõnas Pihlak.

Tondi ülekäiku ja tunnelit juba ehitatakse. Selle aasta teises pooles lüüakse kopp ka raudtee muldkehandisse Endla viadukti juures. See kitsas tunnel suure liiklusega tee ääres ühendab Endla tänava kaht poolt ja on põhimõtteliselt ainuke viis, kuidas jalakäija või jalgrattur saab Endla ristilt Kristiine keskusse.

Uued raudteealused läbipääsud Endla ristmikul tulevad olemasolevast kümmekond meetrit eemale kahele poole Endla tänavat. Lähikuudel algab ka tunneli ehitus Paldiski maantee ja Tehnika tänava ristumiskohal.

“Kuigi me nimetame neid objekte tunneliteks, siis need ei ole maa-alused, vaid maa peal ehk tänavaruumis. Eesmärk on, et inimeste liikumine linnas oleks sujuvam,” ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Kõik eelpool nimetatud kergliikluskoridorid on linnal plaanis valmis ehitada lähima kolme aasta jooksul.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tehke aga jah neid puidust tunneleid
13. veebr. 2024 02:57
Tallinn Tartu mnt. kukkus üks üle trassi viiv , pilpaid alla mõned aastad tagasi, järgmisena oli Kakumäel .... Ja kõigest ei räägita, Küll saab olema rämpsu aastate pärast ja ju siis ka õnnetusi. Aga raha vajab pesemist kasvõi rohelisuse odavas variandis , selle asemel et midagi pidavat teha. Tehke see Iru Hooldekodu juurest vana raudtee viaduktile uus sillaosa peale , et sealt saaks jalgratastega ja jalgsi otse , üle minna. Seda ei saa ? Miksi segab - liiga odav projekt ? saaks äkki 10000.- eur hakkama :) Rohelised hävitavad ise loodust rohkem , kõik projektid on saanud kiituse , lüüa elamuid täis - Kakumäe , Harku järve ümbrus , Pärnamäe ja Metsakalmistu vaheline ala , Ülemiste järve ja Liiva ladude alune , nüüd võetakse Rail Baltika nime all ka metsa ropult maha Viljandi mnt. ääres , sealgi läheduses on linnale kuuluvas osas mets maju täis . Mingi lollide maa - asfalt , keset liiklust palmipuud ja istuda CO2 käes ning mujal , rohelus maha ning suu töllakil: ei tea miks metsloomad tulevad linna ? Sest valgusreostus on rohealadel nii suureks läinud , samuti müra. Tatikad ehitavad putukatemaju ... Linnud on linnast kadunud , floora ja fauna rikkus kaob. Haigete ühiskond , nimetavad ennast strateegiakeskuseks .
Eesmärk
10. veebr. 2024 21:09
kergliiklustunneleid tuleks rajada ka sõiduautodele kõrgusega kuni 2 m

Seotud artiklid