"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viimsi käivitas hanke Haabneeme Kooli juurdeehituse tellimiseks (0)
16. detsember 2016
Scanpix

Viimsi kuulutas valla kasvava elanike arvu ja lähiaastate täiendavate koolikohtade vajadusega seoses välja Haabneeme Kooli juurdeehituse hanke.

Ehitatav kolmekordne juurdeehitus valmib 2017. aasta sügiseks, juurdeehituse ehituslik maht on 1000 ruutmeetrit, teatas vald.

“Täna õpib Haabneeme Koolis juba 453 õpilast. Juurdeehitus loob valda juurde 144 koolikohta, mis aitab leevendada vajadust õppekohtade järele Viimsi keskuse piirkonnas,” ütles abivallavanem Jan Trei.

“Ühtlasi võimaldab juurdeehitus Haabneeme Koolis õppetööd hakata läbi viima kolmes kooliastmes, 6-klassilisest Haabneeme Koolist saab 9-klassilise kolme õppeastmega täistsükli põhikool,” lisas Trei.

Trei lisas, et juurdeehitusega korrastab ja laiendab Viimsi oma haridusvõrku vastavalt 2016. lõpus kinnitatud valla haridusvõrgu arengukavale.

“Haabneeme Kooli juurdeehitusse on kavandatud kaks koduklassi, neli täismõõdus aineklassi, üks väiksem keeleklass ja keemialabor ning tööõpetusklassid puidu- ja metallitehnoloogiate, kodunduse ja käsitöö õpetamiseks. Loodusainete klassi lisandumine parandab kindlasti ka huvihariduse kvaliteeti Haabneeme Koolis. Lisaks on kavandatud õpperuume teenindavad puhke- ja sanitaarruumid,” ütles Trei.

Haabneeme kooli juurdeehitus rajatakse Randvere tee 18 asuvale krundile, kus 2009. aastal valmis Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ projekti järgi Haabneeme Kooli õppehoone. Juurdeehitus on kavandatud toimiva kooli arhitektuurilise jätkuna, järgides selle kõrgusi, rütme ning viimistluse põhimõtteid, olles siiski olemasolevast koolihoonest selgelt eraldatud, kuid toimiva kooliga ühenduses 2. ja 3. korrusel olemasolevat koridori jätkava puhkeruumi abil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.