“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Eesti üürid ja elamuhinnad on kümne aastaga teinud EL-i suurima tõusu (0)
08. oktoober 2021
Foto Pixabay

Võrreldes 2010. aastaga olid Eesti elamuhinnad tänavu teises kvartalis 133 protsenti ja üürid 142 protsenti kõrgemad, mis oli ühtlasi Euroopa Liidus (EL) selle perioodi suurim kasv.

EL-is tõusid üürid samal ajal 16 protsenti ja elamuhinnad 34 protsenti, teatas Eurostat. 

Elamuhinnad tõusid viimasel kümnendil 23 liikmesriigis, peale Eestit enim Luksemburgis ja Ungaris, kus kasv oli vastavalt 111 ja 109 protsenti. Hinnad langesid neljas riigis: 28 protsenti Kreekas, 13 protsenti Itaalias, 8 protsenti Küprosel ja 3 protsenti Hispaanias. 

Üürid suurenesid 2010. aastaga võrreldes 25 liikmesriigis. Eestile järgnesid suurimate kasvudega Leedu ja Iirimaa, kus hinnad kallinesid 109 ja 66 protsenti. Üürid langesid vaid Kreekas ja Küprosel, 25 ja 3 protsenti. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.