"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Merelahingu monument saab iluravi (2)
12. august 2022

Mefab OÜ alustas Estonia puiesteel Tallinna Keskraamatukogu hoone kõrval asuva mälestusmärgi restaureerimist.

„1790. aastal Tallinna lahel toimunud merelahingu mälestusmärgi restaureerimistööd kestavad orienteeruvalt kolm nädalat. Pärast restaureerimistööde lõppu võtame käsile monumenti ümbritseva haljaku, Estonia pst 8b kinnistu heakorrastamise,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Vanalinna muinsuskaitseala piiranguvööndisse jääva haljaku ulatuslik ümberkujundamine eeldab esmalt muinsuskaitseliste eritingimuste koostamist, seejärel saame asuda seda südalinna roheala silmapaistvaks ja väärikaks planeerima.“

Kahurist, ankrust ning kettpiirdest koosnev mälestusmärk markeerib Tallinna merelahingu toimumist 13. mail 1790. aastal, mille käigus Aegna saare lähedal hukkus Rootsi sõjalaev „Riksens Ständer“. Hukkunud laeval asunud ankur ja suurtükk tõsteti 1897. aastal veest välja ja paigaldati lahingus langenute mälestusmärgina praeguse Tallinna Keskraamatukogu hoone kõrval olevale haljasalale.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
12. aug. 2022 11:26
See kahur, kui Rootsi neokolonialistlike ambitsioonide sümbol ja sõjapropaganda otsene ehe näide, tuleks vast sealt üldse ära koristada kuhugi muuseumi koos Narva tankiga, kus oleks mõlema õige koht uues vabas ja demokraatlikus Eestis!
Jeekim
14. aug. 2022 21:42
No kui see nüüd iroonia ei ole, siis on see paranoia või ma olen lihtsalt ohmu.