"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kesklinnas Estonia puiesteel asuv merelahingu mälestusmärk tehti korda (0)
01. september 2022
Estonia puiesteel Tallinna Keskraamatukogu hoone kõrval asuv kahurist, ankrust ning kettpiirdest koosnev mälestusmärk meenutab 13. mail 1790. aastal Tallinna lahel toimunud merelahingut, mille käigus Aegna saare lähedal hukkus Rootsi sõjalaev „Riksens Ständer“. Foto: Kesklinna LOV

„Plaanime ka monumenti ümbritseva haljaku, Estonia pst 8b kinnistu silmapaistvaks ja väärikaks rohealaks kujundada. Haljak kujundatakse ümber ühes Reaalkoolile juurdeehituse rajamisega – haljakust saab ühtlasi kooli uue õppekorpuse sissepääsu esine ala,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kesklinna valitsuse tellimusel korrastas ja konserveeris Mefab OÜ merelahingu mälestusmärgi. Estonia puiesteel Tallinna Keskraamatukogu hoone kõrval asuv kahurist, ankrust ning kettpiirdest koosnev mälestusmärk meenutab 13. mail 1790. aastal Tallinna lahel toimunud merelahingut, mille käigus Aegna saare lähedal hukkus Rootsi sõjalaev „Riksens Ständer“.

Hukkunud laeval asunud ankur ja suurtükk tõsteti 1897. aastal veest välja ja paigaldati lahingus langenute mälestusmärgina praeguse Tallinna Keskraamatukogu hoone kõrval olevale haljasalale.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.