"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
fotod Eesti Arhitektide Liidu aastapreemia üheks favoriidiks on Tallinna muusika- ja balletikooli uus hoone (0)
03. oktoober 2022
MUBA. Foto: Tõnu Tunnel

Eesti Arhitektide Liidu aastapreemiatele esitati tänavu kahes kategoorias kokku 42 objekti: arhitekti aastapreemiale 16 tööd ja VÄIKE preemiale 26 tööd. Kokku on üheksa nominenti ja preemiate võitjad kuulutatakse välja pidulikul arhitektuuripreemiate tseremoonial jaanuaris 2023. Lisaks annab EAL välja tudengipreemia.

Vaata galeriid (9)

Parimad väikeobjektid valis välja žürii, kuhu kuulusid arhitektid Emil Urbel ja Sille Pihlak, maastikuarhitekt Grete Veskiväli, disainer Tarmo Luisk ja ettevõtja ning veebidisainer Tõnu Runnel. Arhitekti aastapreemia osas tegi valiku Jonas Elding Rootsist – arhitekt, arhitektuuribüroo Elding Oscarson üks asutajatest ja omanikest.

„Ringsõidul auhinna kandidaatidega tutvudes olin positiivselt üllatunud ühe aasta jooksul valminud projektide hulga üle, sest Eesti pole kuigi suur riik. Innovatsiooni, kvaliteedi ja viimistluse tase on kõrge ja kavatsen Eesti arhitektuuri nüüdsest rohkem jälgida“, ütles Elding.

Eesti Arhitektide Liidu arhitekti aastapreemia 2022 nominendid on:

Muba (Tallinna muusika- ja balletikool) arhitektuur: Thomas Pucher, Marvi Basha (Atelier Thomas Pucher) ja Gert Guriev, Markus Kaasik, Helina Lass, Taavi Lõoke, Hanna-Liisa Mõtus, Andres Ojari, Siim Tiisvelt, Pirko Võmma (3+1 arhitektid);
sisearhitektuur: Ahti Grünberg, Tõnis Kalve, Kadi Karmann, Mari Põld, Ardo Hiiuväin, Kärt Hollo, Merje Karu (T43 sisearhitektid); maastikuarhitektuur: Markus Kaasik, Helina Lass, Hanna-Liisa Mõtus, Siim Tiisvelt (3+1 arhitektid) ja Edgar Kaare, Laura Männamaa (TajuRuum).

Rakvere töö- ja tehnoloogiakeskus arhitektuur: Joel Kopli (KUU arhitektid); sisearhitektuur: Kristel Jakobson.

Tabasalu haridushoonete kompleks (Tabasalu gümnaasium ja Tabasalu kool) arhitektuur: Andro Mänd (Hoov AB), Pelle-Sten Viiburg (Doomino Arhitektid); sisearhitektuur: gümnaasiumil – Helen Oja, Raul Kalvo (HO Studio), koolil – Raul Tiitus, Tarmo Piirmets (Pink); maastikuarhitektuur: Kaie Kuldkepp (Nüüd Arhitektid).

Viimsi Artium(foto: Tiit Mõtus)arhitektuur: Siiri Vallner, Indrek Peil, Ko Ai, Kristel Niisuke, Ivo-Martin Veelma, Arseniy Kukuškin, Allan Pits (Kavakava);
sisearhitektuur: Siiri Vallner, Mari-Liis Sõber (Kavakava); maastikuarhitektuur: Marge Kõrgekuhi, Kersti Lootus (Lootusprojekt).


Eesti Arhitektide Liidu preemia VÄIKE 2022 nominendid on:

Lugemispaviljon „Valge leht“ (foto: Paco Ulman)autorid: Jaan Tiidemann, Jarmo Vaik

Lusthoone traktorimaja– MTJ autorid: Peeter Pere, Eva Kedelauk (Peeter Pere Arhitektid)

Treski küüni välilava autorid: Tomomi Hayashi, Jüri Nigulas (HG Arhitektuur)

Varjualune „Kino“ autorid  Alis Mäesalu, Tuule Kangur, Darja Gužovskaja, Madis Arp Keerd

Väike maja Otepääl arhitektuur: Ülo-Tarmo Stöör, Lembit-Kaur Stöör (ÖÖ-ÖÖ arhitektid); sisearhitektuur: Raul Tiitus (Pink); maastikukujundus: Liina Rehepapp (Rehepapp aiakujundus).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.