"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TalTech-i insenerid ootavad lapsi kosmoselaeva ja silda ehitama (0)
24. november 2022
Foto Mattias Kitsing

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) ootab reedel ja laupeval Robotexil töötubadesse lapsi, et ehitada koos kosmoselaev või paberist sild, mis tugevuskatse käigus ilmselt ka purustatakse.

Sild purustatakse selleks, et teada saada, kelle sild on kõige vastupidavam, teatas TalTech-i pressiesindaja neljapäeval. Ta lisas, et oma tööriistakasti või vanu ajalehti kaasa võtta pole vaja, kõik vajalik on kohapeal olemas.

Lisaks on Robotexil väljas uusimate uuendustega TalTech-i iseAuto ning tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilaste koostöös ehitatud tudengivormel, samuti tudengisatelliit. Taaskasutuse ideega kõlab kaasa juba mõni aasta varem valminud kallutatava jalgpalli uusimate vilede ja tuledega väljalase.

Võistlustest on TalTech-i vedada Folkrace – üks keerulisemaid proovilepanekuid – vähendatud skaalas ja turvaline rallikross. Paraku on nii rallirobotite kokkupaneku kui ka Lego Spike Prime ja köögiviljadest elektrijaama ehitamise töötoad niivõrd popid, et vabu kohti neis tänaseks enam ei ole.

Kuid vabu kohti on veel Arduino UNO elektroonikatöötoas ja minna saab ka mäsinnägemise demole. Töötubadesse registreerimine SIIN.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.