"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
tasuta Vene Teater pakub ajaloo- ja teatrihuvilistele võimaluse osaleda David Vseviovi loengutel  (3)
30. märts 2023
David Vseviov Foto Ilja Matusihis

2. aprillil toimuva „Keisri hullu“ etenduse eel, algusega kell 17, saab osaleda põneva vestlussarja esimesel kohtumisel ajaloolase David Vsevioviga. Saab teada huvitavaid fakte lavastuse peategelase – geniaalse ohvitseri, Borodino lahingu kangelase, keiser Aleksander I sõbra ja meeleheitliku vastase – Timotheus von Bocki eluloo kohta.

“Sarmikas, särav ja salapärane mees, kellel on suur ajalooline tähtsus,” kirjutas semiootik, kirjandusteadlane ja kulturoloog Juri Lotman Timotheus von Bocki kohta.  

“Kes oli Timotheus von Bock?” on David Vseviovi loengutesarja avaloeng. Loengud toimuvad kõigi „Keisri hullu“ selle hooaja etenduste eel. Loengud on tasuta.  David Vseviov sündis 1949. aastal Tallinnas ja lõpetas Tallinna 6. keskkooli (nüüdne Tallinna Kesklinna Gümnaasium). 1971. aastal lõpetas Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo- ja keeleteaduse osakonna. Töötas Eesti Teaduste Akadeemias, kus uuris sotsialismiperioodi ajalugu. Saavutas tuntuse ajalooalaste esinemistega raadiosaadetes ja rohkete kirjutistega ajakirjanduses. Juhib raadiosaadet “Müstiline Venemaa”. 2005. aastal pälvis Vseviov Eesti riikliku kultuuripreemia

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kalifornia krimmis
16. apr. 2023 19:20
h t tp://russ-history.blogspot.com/2014/03/the-battle-for-land-of-khazars-crimea.html h tt p://ja-rus.ru/krym_krymskaya_kaliforniya_vyselenie_krymskix_tatar_stalin/
taustauurija
7. apr. 2023 15:40
http://www.whale.to/b/communism.html
lend-lease
1. apr. 2023 16:51
https://www.youtube.com/watch?v=18Yuhk8dJBs