"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmmel toimub esmakordselt malefestival Nõmme Open (0)
11. mai 2023
Foto Raul Vinni

Laupäeval, 13. mail kell 11 algab Nõmme kultuurikeskuses kiirmaleturniir Nõmme Open. Eelregistreerumisega võistlusele on oodata üle 120 mõttesportlase 11 riigist. Turniiri korraldab Urmas Randma koostöös Nõmme linnaosa valitsusega.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnulon esimest korda Nõmmel toimuvale turniirile oodata päris mitmeid maailma tippu kuuluvaid maletajaid. „Male ei ole ju nõmmelastele sugugi võõras, sest Nõmme Kevade raames on juba üle 10 aasta toimunud Paul Kerese maleturniir. Usun, et kabepealinn Nõmme võtab veel ühe maleürituse sõbralikult vastu ja alguse saab taaskord üks tore traditsioon,“ rääkis Kuri.

„Nõmme Openil on kaasa mängimas kogu Eesti maleparemik, sealhulgas Nõmme maleperekond Narvad eesotsas Eesti naiste esimaletaja ja naiste suurmeistri Mai Narvaga. Talle on toeks ema Regina, isa Jaan ja õde Triin. Samuti on kohal Eesti suurmeistrid Kaido Külaots ja Aleksander Volodin,“ tutvustas ürituse korraldaja Urmas Randma. „Malemaailma nimedest on kohal legendaarsed suurmeistrid Artur Jussupow Saksamaalt ja Alexei Shirov Hispaaniast, kes kaunistavad iga maleturniiri,“ lisas ta.

Malefestival saab alguse 12. mail kell 17 Tallinna Tehnikaülikoolis, kus toimub rahvusvaheline välkmaleturniir I TalTech. 13. mail kell 11 toimub kiirmaleturniir Nõmme Open Nõmme kultuurimajas.

Rohkem infot Nõmme Openi kohta leiab ürituse Facebooki lehelt www.facebook.com/nommemalefestival.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.