"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Ruslan ja Rute Trochynskyi andsid Ukraina päeval saksa gümnaasiumis emotsionaalse kontserdi (1)
18. jaanuar 2024
Päeva säravaimad emotsioonid valdasid publikut Ruslan ja Rute Trochynsky kontserdil. Foto: Aleksandr Guzhov

Tallinna saksa gümnaasiumis sai teoks kireva kultuuriprogrammiga Ukraina päev, mille eesmärk oli tutvustada Eestisse saabunud Ukraina sõjapõgenike kodumaad, kultuuri ja tavasid. Kultuuripäeva kontserte viisid läbi saksa gümnaasiumi ukrainlastest õpilased, kes tõestasid, et ka veidi rohkem kui aastaga on võimalik õppida eesti keeles rääkima.

Vaata galeriid (28)

Tallinna saksa gümnaasiumi Ukraina päevaga avati koolis sümboolselt kultuuririkkuse aasta, aidates täita lünka, mida siin õppivate Ukraina laste puhul märkavad eelkõige õpetajad. Kultuuripäeva idee autor saksa gümnaasiumi eesti keele õpetaja Anu Kušvid: „Mitmed sõjapõgenikud, kes on pärit Ukraina maapiirkondadest ei ole siiani harjunud linnaeluga ning tunnevad end võõras kultuuri- ja keeleruumis üksi. Lapsed tunnistavad ka, et neil on keeruline leida endale siin sõpru või mõttekaaslasi, sest kohalikud ei mõista neid.“ 

Tänane ettevõtmine pani saalitäie lapsi ukraina rahvalaule kaasa laulma ja ukrainakeelseid sõnu ning väljendeid õppima.

Kultuuripäeva avamisel osales ka Ukraina Kongressi Eesti esinaine Vyra Konak. Päeva säravaimad emotsioonid valdasid publikut Ruslan ja Rute Trochynsky kontserdil. Ruslan Trochynsky väljendas taas tänu Eesti rahvale selle eest, et Ukraina sõjapõgenikele on nii palju abi pakutud ning võimaldatud sõja eest põgenenud lastel siin haridust omandada. „Haridus – see on päike. Need lapsed lähevad kõik kunagi oma kodumaale tagasi. Aga seniks, kui nad siin on – aitäh teile suure abi eest,“ tänas Ruslan ka kõiki saksa gümnaasiumi õpetajaid ja õpilasi.

Muusikalisi etteasteid oli Ukraina päeva raames paljudelt teisteltki Ukraina muusikutelt. Päeva raames said Eesti lapsed osaleda ka rahvuslikes õpitubades ning tutvuda Ukraina ringmängudega.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mrs. Albertina
18. jaan. 2024 17:13
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam svoju kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com