"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Invaliidide elu jõudis raamatukaante vahele (0)
02. juuli 2020

Raamatulettidele jõudis romaani "Keegi pole kaitstud", mille peateemaks on invaliidid, puudega inimesed, nende hooldajad  – suurim vähemus Eestis, kes nii sageli ei suuda enda eest seista, on tihti kaitsetud.

“Teos käsitleb ravimisõltuvust ja selle tagamaid,” ütles teose autor  Thavet Atlas. “Luubi alla on võetud Eesti meditsiini ja sotsiaalteenistuste endised ja praegused kitsaskohad – seda üldistavas võtmes ja teemaarengutega.”

“Olen teoses kasutanud teravaid kontraste nimelt ja sihipäraselt – samas pole tegu niivõrd düstoopiaga, kuivõrd eriti teravalt valusate juhtumitega – väga erinevate inimeste elusaatustega – nende töötlustega, seega konkreetseid isikuid teosest otsida oleks mõttetu ajaraisk,” rääkis Atlas.

“Vastavalt sellele sisaldab teos sünget ja musta temaatikat – “pehmenduseks” on sisse põimitud vastav huumor, satiir ja kohatine sarkasm.”

Atlase sõnul on teos viidud seikluslikku vormi, et kaasata suuremat lugejaskonda.

“Autorina olen ise neli aastat viibinud nii statsionaarsel haiglaravil kui ka töötanud viis aastat psühhiaatriakliiniku akuutosakonnas, seega peaksin kirjeldatud teemahulka valdama,” lisas Atlas.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.