"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riik toetab robootika teenuskeskuse käivitamist 500 000 euroga (0)
06. mai 2021
Robootikafestival Robotex 2019. Foto on illustratiivne. Foto: Albert Truuväärt

“Ettevõtetele on vaja uusi digitaalseid lahendusi, mis reaalsuses on ülikoolides juba olemas – näiteks pilvetehnoloogia, tehisintellekt ja infoturve. Nüüd saab kokku viia sünergia ülikoolide teabe ja oskuste ning ettevõtete vajaduste vahel nii prototüüpide kui teenuste arendamiseks,” ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

Sutt allkirjastas poole miljoni euro suuruse lepingu, mis aitab käivitada Tallinna Tehnikaülikooli vedamisel Eestis tehisintellekti (AI) ja robootika teenuskeskuse, vahendab BNS.

Keskuse eesmärk on pakkuda robootika ja tehisintellekti koolitusi, nõustada ja koolitada ettevõtteid, käivitada valdkonna ettevõtete võrgustik ja hinnata ettevõtete digitaalset küpsust.

Ministri sõnul on teenuskeskuse fookus väike- ja keskmise suurusega ettevõtete digitaalsete tehnoloogiate arenduse ning rakendamise teenustel.

Keskuse ettevalmistamine algas kaks aastat tagasi. Lisaks Tallinna Tehnikaülikoolile aitavad keskust käivitada Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Tartu Teaduspark, SA Tallinna Teaduspark Tehnopol, IMECC OÜ, STACC OÜ, erialaliidud ja klastrid. Praeguseks on konsortsium MKM-i teatel ära teinud väga suure eeltöö ning kaasanud partnereid nii teistest ülikoolidest, ettevõtlusest kui erialaliitudest.

Eesti tehisintellekti ja robootika teenuskeskus alustab ametlikult tööd tänavu juunis ja saab olema Eesti lüli Euroopa digitaalse informatsiooni keskuste võrgustikus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.