"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnagaleriis on avatud näitus "Mändfullness" (0)
05. oktoober 2021

“See looduses toimuv on lihtsalt räige ja tegelikult tahtsin ma teha sellist näitust, et kui astud uksest sisse, siis kohe silmadevahele ei saa, vaid esmapilgul on see näitus selline kerge. Aga tegelikult ei ole. Kunstnikud ma valisin selle järgi, et kuidas keegi loodusega suhtestub, ja kes mida teeb. Kõik need inimesed on keskkonna mõttes tundlikud ja haavatavad,” selgitas näituse kuraator Siim Preiman.

Linnagaleriis avati rühmanäitus „Mändfulness“, mis käsitleb eestlaste suhet keskkonna ja loodusega. Sõna Mändfulness on näpatud Valdur Mikitalt, kes kasutas seda kirjeldamaks männimeelsust. Näitusel osalevad kunstnikud  Eike Eplik, Olimar Kallas, Reet Kasesalu, Jan Lütjohann, Mall Nukke, Hanna Samoson ja Johannes Säre.

“See teos on tehtud ainult rämpspostist. Üks aeg oli selline, et ma kogusin kõik rämpsposti, mis Kunstihoonesse saadeti kokku ja tõmbasin ribadeks. Muide rämpspost on üldjuhul väga heal paberil, seda on hea rebida ja veel parem kleepida,” tutvustas oma teost kunstnik Mall Nukke.

“Mulle see kõik sobis, mida Siim tahtis teha. Mul ongi siin seinapeal traadist taimed Eesti loodusest. Need on kõige tavalisemad taimed, need pole ohustatud liigid. Ma olen aru saanud, et sageli on taimed inimeste jaoks mingi roheline mass, mida peab kogu aeg niitma ja kärpima. Inimesed nagu ei näeks taimi nii nagu nad on jua seetõttu ei väärtusta neid,” kirjeldas oma loodut kunstnik Eike Eplik.

Näitus teeb katse mõru huumori ja jõukohaste źestide abil teadvustada meie tänaste tegude mõju tulevikule

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.