"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskraamatukogu kutsub osalema ulmeloomingukonkursil (0)
06. juuli 2022

Tallinna Keskraamatukogu ootab kuni 31. augustini konkursile ulmežanris ülilühijutte (flash fiction) või ulmepilte. Töid saavad esitada kõik huvilised alates 13. eluaastast.

 „Idee sündis sellest, et tahame ulmefännidena kaasa aidata Eesti uue ulme loomisele,“ selgitasid loomingukonkursi algatanud raamatukoguhoidjad Birgit Teemäe ja Tea Roosvald. „Sellistes formaatides tööde jaoks Eestis iga-aastast ulmekonkurssi ei ole ja mõtlesime, et võiks selle algatada. Lisaks on meil plaanis ellu kutsuda uus traditsioon tähistada septembris ulmekirjanduse päeva. Just sellel päeval teeme teatavaks ka ulmeloomingukonkursi võitjad.“

Konkursile esitatud tööd peavad kuuluma ulmežanrisse selle kõige laiemas mõttes (sh kõik alamžanrid nagu teaduslik fantastika, fantaasia, õudus jne). Laekunud ülilühijutte ja ulmepilte hinnatakse vanusekategooriates 13‒26 ja 27+. Žüriis osalevad ulmekirjanikud ja -kunstnikud ning raamatukoguhoidjad. Võidutööd avaldatakse ulmeajakirjas Reaktor ning auhindadeks on raamatud Tallinna Keskraamatukogult ning kirjastuselt Lummur. Konkurssi toetavad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Ulmeühing.

Lisainfo konkursi kohta leiab Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt www.keskraamatukogu.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.