"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Selgusid Tallinna parimate ettevõtete kandidaadid (1)
21. september 2022
Vaade Kalaranna promenaadile. Foto: Kaupo Kalda

Möödunud nädalal valis Tallinna ettevõtluskonkursi hindamiskomisjon välja tänavused Tallinna ettevõtlusauhindade nominendid. Kokku laekus konkursile seitsmes põhikategoorias 72 kandidaati, kelle seast kuulutatakse 28. septembril välja selle aasta parim arendusprojekt, koostööprojekt, särav startija, turismitegu, töökohtade looja, tulevikulahendus ja ökouuendus. Lisaks antakse välja ka auhinnad parimatele rakenduslikele teadustöödele.

Hindamiskomisjoni esimehe, Tallinna abilinnapea Joosep Vimma sõnul on viimased aastad olnud ettevõtlusele väljakutseterohked. „Rõõm on taotluste põhjal näha, et erasektor võimeline kiirelt kohanema, taaskäivituma ning uuendustega kaasa minema. Seda kinnitas tänavu ka tulevikulahenduse kategooria, kuhu laekus rekordilised seitseteist avaldust”, kommenteeris abilinnapea.

Kokku  põhikategooriatesse esitatud 72 kandidaadi seast valiti nominentide sekka need algatused, mille mõju Tallinna ettevõtluskeskkonna või turismi arengule oli kõige suurem ning mis eristusid majandusliku väärtuse ja uuendusmeelsuse poolest.

Selle aasta Tallinna ettevõtlusauhindade nominendid on:

Arendusprojekt 2022:

 • Polarise maja Avala ärikvartalis, arendaja Kaamos Kinnisvara AS
 • Kalaranna Kvartal, arendaja AS Pro Kapital Eesti
 • Kawe City büroohoone, arendaja Kawe City OÜ


Koostööprojekt 2022:

 • eSIMi-tehnoloogia infrastruktuuri rajamine, projekti eestvedajad1oT OÜ ja AS Levira
 • Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE, eestvedaja  Tallinna Tehnikaülikool

partnerid Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool, Sihtasutus Tallinna Teaduspark Tehnopol, SA Tartu Teaduspark, IMECC OÜ


Särav startija 2022:

 • Kvark Unicornland OÜ, Rakett69 Teadusstuudiod
 • Kõnekindlus OÜ, logopeedilised õppevahendid
 • Electric Beast Global OÜ, minutipõhine Tesla renditeenus

Turismitegu 2022:

Töökohtade looja 2022:

 • Lidl Eesti OÜ, jaemüük
 • HMP Hotellid OÜ, majutus ja toitlustus
 • Fractory Solutions OÜ, insereeria

Ökouuendus 2022:

 • Suitsukonijäätmetest 3D materjal, Filaret OÜ
 • optimeeritud energiatarbimise tarkvaralahendused taimekasvatuses Laava Tech OÜ
 • Puhastuskemikaalide taastäidetavate anumate ja kaugjälgimissüsteemi rakendamine HoReCa sektoris Puhas Köök 2.0 OÜ


Tulevikulahendus 2022:

 • Targa hoone tehnoloogia energia säästmiseks, Bisly OÜ   
 • Nanokiuliste materjalide tootmistehnoloogia, Gelatex Technologies OÜ 
 • Korduspakendite ringlussüsteem täisteenusena, Ringo Eco OÜ

Lisaks seitsmele põhikategooriale antakse ettevõtluspäeval koostöös Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid üle ka eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele. Eriauhindadele kandideeris 35 teadustööd.

Ettevõtluskonkurss on osa igasügisesest Tallinna Ettevõtluspäevast, mis toimub tänavu 27. septembril. Üheksateistkümnenda Tallinna Ettevõtluspäeva peateema on väärtuse loomine. Päeva jooksul püütakse üheskoos lahti mõtestada, mis on täna ettevõtluse edu tegurid, millist heaolu loome ja millele ressursse kulutame. Räägime uue või lisanduva väärtuse loomisest toote/teenuse pakkumisel, inimestest kui peamistest väärtuste loojatest, ettevõtete väärtusest ning väärtustest üldse nii materiaalsel kui mittemateriaalsel tasandil.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuidas keegi
21. sept. 2022 19:26
https://toidutare.ohtuleht.ee/1070312/evelin-ilves-uskumatuna-tunduv-pilt-tootajate-johkrast-kohtlemisest-meie-ettevotetes-ja-organisatsioonides