"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tasuta akadeemiate seminaride sari viib algajad firmajuhid teaduritega kokku (0)
17. oktoober 2022
Tallinna ettevõtluskeskus

Väiksemate ettevõtete juhid õpivad ülikoolide abiga, kuidas töötajad saavad mõjutada ettevõtte arengut ja mismoodi hoida töökohas inimeste vaimset tervist. Samuti tutvuda, kuidas ja millist koostööd saaks teha teaduritega.

Ettevõtlusakadeemia alustas sügishooaega Tallinna ettevõtluskeskuse ja TalTechi majandusteaduskonna koostööna, mille seminarid on ettevõtjatele ning ettevõtlushuvilistele tasuta. Ettevõtluskeskus kutsub ülikoolidega koos korraldatavatele seminaridele, mis jagavad teadmisi ettevõtluse kohta ja aitavad kasvatada firmajuhtimise oskusi. Tehnikaülikooli majandusteaduskonna dekanaadi ettevõtluskoostöö koordinaator Helena Rozeiki sõnul saab loenguid kuulata ka ülikoolis.

“Koroona tõttu kandusid loengud veebi, nüüd saab järgmisest seminarist osa Mektorys kohapeal,” rääkis Rozeik. “Silmast silma suheldes on elav diskussioon kergem tekkima. Meie eesmärk on ju tutvustada ka oma ülikooli võimalusi ja tema inimesi. Nii saavad osalised lektoriga vahetumalt suhelda.”

Covidist ja peavalust vabaks

Kolmapäeval räägib TalTech Mektory Innovation Hubis (Raja 15) tehnikaülikooli vanemlektor Liina Randmann, kes on uurinud inimeste käitumist organisatsioonis ning inimese ja organisatsioon suhteid. “Töösuhted ei lähtu ju vaid ülalt alla juhtimisest, üha enam määravad ettevõtte arengut ka töötajad,” ütles Rozeik.

Koostöös Tallinna Ülikooliga saab EXU akadeemias oktoobris arutleda vaimse tervise rolli üle töökeskkonnas. Linna ettevõtluskeskuse juhtivkonsultant Krista Kink lausus, et alustavatel ettevõtjatel on inspiratsiooni vaja. “Covid-kriisist väljudes on huvipakkuv vaimse tervisega seonduv,” lausus Kink. “Nii ongi EXU akadeemia järgmine loeng sellest, kuidas tööl vaimset peavalu ennetada. On ju kohanemine järjest uuenevate oludega vajalik, kuid väga raske.”

Teema üle arutavad Tallinna ülikooli sotsiaaltervishoiu professor Merike Sisask ja Confido vaimse tervise keskuse juht ja kliiniline psühholoog Eerik Keskküla. Vestlust juhib Tallinna Ülikooli teadmussiirde valdkonna juht Külliki Tafel-Viia. “Praktilised turundusteemad ettevõtjate ja ülikoolide koostööst on populaarsed,” ütles Kink.

EXU akadeemia alustavate ettevõtete tasuta loengusari on samuti järelvaadatav.

Võimalus õpinguid jätkata

Akadeemiate sari plaanib lähiajal alustada koostööd ka kolmanda kõrgkooliga. “Plaanime alustada samalaadset koostööd novembris ka kunstiakadeemiaga. On ju neil uus ilus maja valmis ja toredad hakkajad inimesed,” ütles Kink. “Ettevõtjad saavad kohapeal uurida, millised uuendused on akadeemias käsil ja kuidas ettevõtjad saaksid kunstnike ja teaduritega koostööd teha. Tekitame isu ja näitame, mida ülikoolid õpetavad. Maailm muutub ju kiiresti ja uusi ideid tuleb järjest juurde!”

Ettevõtlusakadeemia seminaride sari jätkub novembris ja detsembris. “Kaugemalt huvilistele on hea lahendus veebiseminar, mis annab ka näiteks Lõuna-Eesti inimestele võimaluse osaleda,” ütles Rozeik. “Seminaride kava on koostatud alustavate ettevõtete tegijaid arvestades, kel juba ettevõte loodud või plaanivad seda teha. Jagame väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete arenguks uusi teadmisi ja praktilisi näpunäiteid.”

Kel seminaridel teema vastu suurem huvi tärkab, saab õpinguid jätkata tehnikaülikoolis. “Meil on nii tasemeõpe kui täiendkoolitused,” tutvustas Rozeik. “Süvendatult saab huvipakkuvaid aineid valida tasemeõppe raames. Avatud ülikool pakub kindlates valdkondades ka uudsemaid mikrokraadi õppeprogramme, mis võimaldavad õppida töö kõrvalt.”

Kõikidele seminaridele on vajalik eelnevalt registreeruda kodulehe kaudu.

“Järgmise poolaasta seiminaride kava koostame suuresti ka osaliste ettepanekute põhjal,” lisas Rozeik. “Seminaride järel saavad kuulajad koos loengu materjalidega tagasiside küsimustiku, mis uurib soove ka järgmiste seminaride teemade kohta.”

Kaheksa aastaga on ettevõtlusakadeemia toonud kuulama 10 000 osalejat.

Seminaride ajakava

EXU AKADEEMIA – koostöös Tallinna Ülikooliga

27.10.2022 – Kuidas tööl ennetada vaimset peavalu?

Merike Sisask, (TLÜ) ja Eerik Kesküla, (Confido)

24.11.2022 – Olla või näida – see on sotsiaalmeedia küsimus?

Katrin Tiidenberg, (TLÜ) ja Alar Pink, (Mosaic, TLÜ)

15.12.2022 – Kuidas loodus ettevõttele tiivad annab?

Maria Martšenko, (TLÜ) ja Berit Joosep, (Berrichi)

ETTEVÕTLUSAKADEEMIA – koostöös TalTech majandusteaduskonnaga

17.11.2022 veebiseminar “Digitaalne tervishoid – miks nii kaua ootame?“, Priit Kruus, digitervise ettevõtte dermtest.ee tegevjuht ja Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonna tervisetehnoloogia instituudi lektor

20.12.2022 veebiseminar “Kas Sinu ettevõttel on vaja juturobotit või virtuaalagenti?”, Tarmo Koppel, Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna ärikorralduse instituudi lektor

Igale seminarile tuleb eraldi registreeruda.

Kõik ettevõtluskoolitused  www.tallinn.ee/koolitused

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.