"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
fotod ja video Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljon avas laupäeval uksed (0)
18. november 2022

Laupäeval, 19. novembril kell 12.00 avab uksed Tallinna Kunstihoone Lasnamäe paviljon (J. Koorti 24) .

Vaata galeriid (29)

Mul on väga hea meel, et nõnda kihvt asutus, milleks on Tallinna Kunstihoone, avab oma uksed just Lasnamäel. See toob rohkem kultuuri ja põnevust meie linnaossa, mille üle saavad rõõmu tunda nii kohalikud elanikud kui ka teistest asumitest huvilised,“ sõnas Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Ta lisas, et rõõmsaks teeb ka see fakt, et Lasnamäe haridusasutustele on nüüdsest kaasaegne kunst kättesaadavam, kuna Kunstihoone pakub erinevaid tasuta õppeprogramme ka koolinoortele. 

Lasnamäe paviljoni avanädalavahetuse juhatab sisse avanäitus „Mis saab neist armsatest tüdrukutest?“. Näitusel osalevad oma teostega Merike Estna, Alexei Gordin, Elin Kard, Edith Karlson, Alice Kask, Vassa Ponomarjova, Anu Põder, Maria Sidljarevitš, Anna Škodenko ja Johanna Ulfsak. Näitus jääb külastajatele avatuks kuni 5. veebruarini 2023 a. 

19. ja 20. novembril toimuvad igal täistunnil avatud ringkäigud täiskasvanutele ja lastele (nii eesti- kui ka vene keeles). Ringkäikudel osalemiseks on vajalik eelregistreerida lingil: bit.ly/3EAzY0O

„Kunstihoone meeskond on põnevil. Oleme juba üle aasta valmistunud selleks, et avada kaasaegse kunsti võlu ja vajalikkus uuele publikule uues asukohas. Loodame, et järgmise kahe aasta jooksul suudame inspireerida võimalikult palju Lasnamäe elanikke ning meie juurde leiavad tee nii vanad kui noored,“ ütles Tallinna Kunstihoone juhataja Paul Aguraiuja.

Hoone on taaskasutatav ning kerge ära tunda selle unikaalse erkroosa värvuse järgi, mis torkab silma juba kaugelt. Lasnamäe paviljon asub aadressil Jaan Koorti 24, Kultuurikeskus Lindakivi kõrval. Kunstihoone Lasnamäe paviljon on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 12–19. Sissepääs on tasuta. Lasnamäe paviljonis toimub näitusetegevus aastail 2022-2024, mil Tallinna Kunstihoonet kui riiklikult olulist kultuurimälestist Vabaduse väljakul restaureeritakse. Terve aja vältel on sissepääs külastajatele tasuta. 

Täpsemat infot näituse ja avaürituse kohta on võimalik lugeda lingilt: https://www.kunstihoone.ee/programm/mis-saab-neist-armsatest-tudrukutest/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.