"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Läti puuetega inimeste kultuuriorganisatsioon Nāc līdzās! annab tänavu Eestis kaks kontserti (1)
24. juuli 2023
Läti puuetega inimeste kultuuriorganisatsioon Nāc līdzās! annab tänavu Eestis kaks kontserti. Paula Čurkste/LETA/Scanpix Baltics

Möödunud aasta septembris oli Vaimupuul au võõrustada Nāc līdzās! laulukoori, kes andis Tallinnas lausa kaks tasuta kontserti – Kultuurikatlas ja Jaani kirikus.

Kuigi tegemist on erivajadustega inimestega, kellel on peamiselt nägemispuue või intellektipuue, on nende muusikaline tase väga kõrge. Paljud Nāc līdzās! noored õpivad Läti Muusikaakadeemias, kus nõudmised on võrdsed kõigile õpilastele. Kontsert avas kuulajatele suurepärase võimaluse tutvuda Läti koorimuusikaga.

Tänavu astuvad Eesti publiku ette Nāc līdzās! pillimängijad. Möödunud aastal külastasid Eestit koos Nāc līdzās! laulukooriga ka Maija Fogele (flööt) ja Liva Paula Paleja (saksofon). Lisaks tulid esitusele ka mõned nende enda lood pillidel. Sel aastal tuleb esinema ka Mihail Olehov, kes õpib hetkel Praha Muusikakolledžis akordionit. Olehov on Eestis esmakordselt.

Nāc līdzās! noortega astuvad üles ka Läti professionaalsed muusikud – Agnese Egliņa (klaver) ja Aivars Meijers (kontrabass).

Esitlusele tulevad lood Läti ja maailma heliloojate loomingust.

KONTSERDID ON TASUTA!

Kontserdid toimuvad:

4. augustil kell 18 Tallinna Jaani kirikus (Vabaduse väljak 1)

5. augustil kell 12 Viljandi Pauluse kirikus (Kiriku 5)

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Maire
1. aug. 2023 12:34
See tõesti fantastiline kontsert!