"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Telliskivis põles Nobe autode töökoda (0)
04. oktoober 2019
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Eesti elektriauto Nobe ruumid lahvatasid täna öösel kella nelja paiku lahtise leegiga põlema. Nobe tegutses U-kujulises hoonete kompleksis, kus paiknesid garaažid ja tööstushoone.

Täna öösel kell 03:58 sai Häirekeskus teate tulekahjust Põhja- Tallinna linnaosas Telliskivi tänaval. Kohale jõudnud päästjad asusid tulekahju kustutama ning piirama tule levikut kõrvalasuvale büroohoonele ja mööblimajale. 

 

“Me sõitsime välja kõige kõrgema ehk neljanda väljasõidu astme järgi. See tähendab seda, et me läksime suurte jõududega, mis tähendab omakorda seda, et tööd on palju,” selgitas Põhja Päästekeskuse kommunikatsioonijuht Jane Gridassov. “Hoone põles väga lähedal elu- ja büroohoonele, mis oli seal kõrval ja teisel pool oli mööblimaja, mis tähendas seda, et lisaks kustutustöödele tuli kaitsta kõrvalolevaid hooneid.”

Põlengus sai vingugaasi mürgistuse üks inimene, kes oli tootmishoone puhketoas. “Ta tuli sealt välja ning kiirabi kontrollis ta üle – tegelikult oli temaga kõik korras ja hospitaliseerimist ta ei vajanud.”

Elektriauto Nobe väljatöötaja Roman Muljar on suurema tootmise käivitamiseks proovinud hiljaaegu leida investoreid ühisrahastusega. Paraku pole rahastaja otsingud seni vilja kandnud. Põlengu põhjuste teemal Muljar oletada ei soovinud. 

“Kustutustööd lõppesid täna hommikul veidi peale kella seitset ja tegelikult täna alles menetlejad lähevad sinna. Nad kontrollivad ja vaatavad sündmuskoha üle ja koguvad materjale,” rääkis Gridassov, et veel ei osata öelda, millest tulekahju alguse võis saada.

Tulekahju lähedal olnud kolme elumaja asunikud evakueeriti kustutustööde ajaks kodunt. Põlengus kannatanud hoone kõrval asuvates majades läks elu edasi tavapärases rütmis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.