"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Selgusid aasta õpetaja nominendid (0)
06. september 2021
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Foto: Mats Õun

„Üha enam noori asub õpetajaks õppima – see on kindel märk, et nende õpetajad on teinud tööd innustaval moel,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Aasta õpetaja galal tunnustame pühendunud õpetajaid, kelle sõnadel, hinnangutel, tegudel ja usul õpilastesse on olnud suur mõju,“ lisas ta.

Riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad, valis põhjalike arutelude tulemusel välja aasta õpetaja konkursi 12 kategooria nominendid, vahendab BNS.

Heameelt tundis minister ka selle üle, et õpetajate ning teiste haridustöötajate silmapaistvalt hea töö märkamine ja nende kandidatuuri ülesseadmine riiklikul konkursil on tugevalt kanda kinnitanud. Kandidaate esitati sel aastal üle tuhande viiesaja. „Tänan kõiki õpilasi, lapsevanemaid, haridusasutuste töötajaid ja pidajaid, kes võtsid selle aja, et õpetaja, tugispetsialist, haridusasutuse juht või koostööpartner konkursile esitada,“ tunnustas Kersna.

Valitsus määrab silmapaistvate tööalaste saavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutööpreemiat. Riikliku aastapreemia suurus on 10 000 eurot ja elutööpreemia suurus 65 000 eurot.

Aasta lasteaiaõpetaja nominendid on Ailar Anton Tartu Helliku lasteaiast, Anneli Smoljakova, Tallinna Lepistiku lasteaiast ja Merle Korsten Kohtla-Järve Kirju-Mirju lasteaiast.

Aasta klassiõpetaja nominendid on Kaia Rikson Jakob Westholmi Gümnaasiumist,
Kertu Torn Vastseliina Gümnaasiumist ning Kristiina RoosilehtsTallinna Kesklinna Põhikoolist ja Tallinna Reaalkoolist.

Aasta klassijuhataja nominendid on Kadri Markus Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasiumist, Liis Enson Tallinna Pääsküla Koolist ja Marjaliisa Umb Pärnu Raeküla Koolist.

Aasta põhikooli aineõpetaja nominendid on Alar Pikkorainen Kiili Gümnaasiumist
Liia Moorits Hagudi Põhikoolist ja Ljudmila Zagorulko Jõhvi Vene Põhikoolist.

Aasta gümnaasiumiõpetaja nominendid on Alar Pukk Tallinna 21. Koolist, Urmas Tokko Tartu Tamme Gümnaasiumist ja Veronika Grigorjev Põlva Gümnaasiumist.

Aasta kutseõpetaja nominendid on Erle Tüür Luua Metsanduskoolist,
Lylian Meister Hiiumaa Ametikoolist ja Mikk Mänd Tallinna Ehituskoolist.

Aasta huvialaõpetaja nominendid on Agne Kurrikoff-Herman Huvikoolist Collegium Eruditionis ja Viimsi Koolist, Aigar Kostabi Kohila Koolituskeskusest ja Nõmme Muusikakoolist ning Triinu Grossmann, MTÜ-st Nuti-Võlur.

Aasta tugispetsialisti nominendid on Helje Möller Tallinna Kiikhobu lasteaiast, 
Kärt Lusmägi Lääne-Nigula valla õppeasutustest ja Minni Aia-Utsal Võru Kesklinna Koolist.

Aasta õppejõu nominendid on Kati Aus Tallinna Ülikoolist, Maria-Kristiina Lotman Tartu Ülikoolist ja Pillery Teesalu Kõrgemast Kunstikoolist Pallas. 

Aasta õppeasutuse juhi nominendid on Ene Nool Rakvere Rohuaia lasteaiast, Luule Niinesalu Peetri Lasteaed-Põhikoolist ja Mare Roosileht Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžist.

Aasta hariduse sõbra nominendid on Matthias Eichhorst Mativesi OÜ-st, Karin Tõevere ja Signe Varendi Taskuhäälingust “Õpime koos” ning Katre Zirel Põhja-Eesti Regionaalhaiglast.

Aasta haridusteo nominendid on asendamatu panuse eest pandeemiakriisi leevendamisel Tartu Tervishoiu Kõrgkool, haridusjuhtide praktikaprogrammiga Heateo Haridusfond ja Tallinna Haridusamet ning väikeste kodu-uurijate üle-eestilise konkurssiga Tiina Kivimäe, Heli Prii ja Eve Krais

Aasta õpetaja gala eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ja kelle töö on teistele eeskujuks. Tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Laureaadid kuulutatakse välja laupäeval, 2. oktoobril Ugala teatris aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“. Gala otseülekanne algab Eesti Televisioonis kell 18.45.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.