"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Täna avatakse Tallinna loomaaias EKA keraamikute loodud mammuti skulptuur „Nähtamatu“ (0)
01. juuni 2022
Skulptuuri „Nähtamatu“ autor on EKA keraamikaosakonna magistrand Triin Türnpuu.

Kunstiakadeemia keraamikaosakonna tudengite ja õppejõudude ning loomaaia ja toetajate koostöös valminud skulptuur kujutab looduses tänaseks väljasurnud mammutit. Skulptuur avatakse 1. juunil kell 17 loomaaias.

Kahe ja poole meetri kõrguse betoonist valatud skulptuuri juures on paras korraks aeg maha võtta ja mõtiskleda. Nii liikide inimtegevusest põhjustatud looduslike elupaikade kadumise üle kui ka iseenda rollist selles protsessis oma igapäevaste tarbimis- ning käitumisharjumustega.

Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakonna tudengite ja õppejõudude ühistööna on valminud mustast betoonist mammuti skulptuur, mille algtõuge saadi loomaaia poolt väljapakutud teemast „väljasurnud liigid“. Visandamisel võttis kuju nn läbipaistev skulptuur.

““Nähtamatu“ on vaadeldav igast küljest ning kujutis tekib selle sees olevast negatiivsest alast,“ sõnas skulptuuri autor Triin Türnpuu. „Skulptuur pakub puhkepaika, peavarju, mängurõõmu ning kannab positiivset sotsiaalset sõnumit. Tänapäeva tempoka elu kulgemise juures on skulptuuri eesmärgiks panna inimesed korraks aega maha võtma ja mõtisklema loomadest, keda kas enam ei ole või kes on väljasuremise ohus.“

Loomaaeda püstitatud skulptuur valmis Kunstiakadeemia keraamikaosakonna 2021. aasta kevadsemestri õppeaine „Objekt eksterjööri“ kursusetööna. Teose autor on Triin Türnpuu ja projekti meeskonda kuulusid Lauri Kilusk, Urmas Puhkan, Kristel Saan, Keidi Jaakson, Katri Palmik, Triin Lehismets ja Sanna Lova.

Teose valmimisele panid õla alla Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakond, Tallinna Loomaaed, PR Betoon OÜ, Rudus AS, Eesti Traat OÜ, Peikko Eesti OÜ, Doka Eesti OÜ, Kenomer OÜ, MyWorkshop OÜ, Prostock OÜ, EST Inseneribüroo OÜ, KBT Ehitusprojekt OÜ, Polarfoam OÜ, BetoniPlast OÜ, Suves Vuuk REN OÜ, OTTSON OÜ.

Lastekaitsepäeva kogu programm loomaaias on kättesaadav siin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.