"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD Laste lugemisprogramm “Suvi raamatuga” lõppes ühise filmivaatamisega (0)
27. august 2022
Kaire Kannistu

Täna, 27. augustil toimus Tallinna Keskraamatukogu laste lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ lõpuüritus. Sellel aastal 20. sünnipäeva tähistanud programmis osales ligi 370 last. 

Vaata galeriid (24)

Suvise lugemisprogrammi lõpetamisele olid kutsutud kõik lapsed, kes lugesid suve jooksul läbi vähemalt 10 raamatut. Lõpetamisel Apollo Kino Coca-Cola Plazas tunnustati osalejaid kiituskirjadega ning vaadati üheskoos multifilmi.

Selleaastane suvine lugemisprogramm kestis 1. juunist kuni 22. augustini, mille jooksul liitus lugemisprogrammiga 369 last, lugemishuvilisi lõpetajaid oli 242. Lapsed lugesid kokku ligi 3200 raamatut. Kõige rohkem jõudis suve jooksul lugeda 9-aastane Marta, kes andis tagasisidet 38 raamatule. Loetule tagasisidet võis anda ka fotoga endast raamatut lugemas. Toredaid hetki raamatute seltsis veedeti nii kiigul, puu otsas, batuudil kui rannas.

Lugemisvara sai valida raamatukoguhoidjate soovituste hulgast, e-raamatukogudest ning koduselt riiulilt. Eestikeelsetest raamatutest oli kõige menukam Martin Widmarki „Lassemaia detektiivibüroo” raamatusari. Eesti autorite loomingust osutusid populaarseks Helena Kochi “Kartuli kuningriik”, Indrek Koffi “Kuhu lapsed said” ja Ilmar Tomuski sari “Matemaatiline sõber”. Venekeelsetest lasteraamatutest loeti enim teoseid Anti Saare raamatusarjast “Pärdi lood”. Lapsed lugesid ka inglise ja norra keeles. Täpsema ülevaate lugemisprogrammist leiab Lastelehelt.

Lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ läbiviimist toetas Eesti Rahvakultuuri Keskus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.