"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laulupeo repertuaarist inspireeritud kunstiteostest sünnib Tallinna linnaruumi näitus “Kõlapilt” (0)
16. juuni 2023
Laulupeo repertuaarist inspireeritud kunstiteostest sünnib Tallinna linnaruumi näitus “Kõlapilt” Pealinn

Pühapäeval, 18. juunil avatakse Estonia Rahvusooperi taga Uue turu platsil koolinoorte laulupeo teemaline näitus “Kõlapilt”.

Vaata galeriid (3)

Laulupeole pühendatud näituse projektist võttis osa 70 kooli üle terve Eesti ning esindatud on 158 õpilase tööd. Näituse temaatika on ajendatud laulupeo repertuaarist, mida 2023 aasta laulupeol esitatakse. Projekti ühe eestvedaja Liia Jungi sõnul kasutati teoste loomisel kuue erineva, see tähendab mudilas-, laste-, poiste-, neidude-, noormeeste- ja segakooride laulikuid ja lisab, et korraldajate sooviks oli, et lapsed eelkõige neid laule, mida just nende vanusegrupp on pidustustel rahvale ette kandmas.

“Laulude kaunile kõlale ja sõnadele lisandub pilt, mis visualiseerib iga loo sõnumit, “ toob Jung välja. “Loodame, et need teosed panevad möödujad peatuma ja nende sõnumite üle mõtlema”. Ta lisab, et noorte kunstnike hulgas on ka palju neid õpilasi, kes ka ise laulukaare all üles astuvad.

“Kõlapildi” kaaskorraldajate Margit Miku ja Ilmi Paist-Lauri sõnul lähtuti näituse loomisel ka rohelise mõtteviisi põhimõtetest. Õpilaste tööd on on trükitud puitvineertahvlitele, mis on taaskasutusele võetud tootmisjäägid. Vineeraluseid on võimalik koolidel hiljem taaskasutada kas näituse pinnana või molbertite aluslaudadena. 

Näituse pidulik avamine toimub 18. juunil Estonia Rahvusooperi taga Uue turu platsil algusega kell 13.00.  Üles astuvad noored lauljad, tantsijad ja akordionistid ning päeva juhib koreograaf Märt Agu.

Tööd on eksponeeritud näitusealal Tallinna kesklinnas- Kaarli pst, Estonia taga (Pätsu skulptuuri juures, Uue Turu plats) ja Tammsaare pargis 19.06- 03.07 2023.  

NB: Fotodel on autorite tööd.

Välinäitus “Kõlapilt” on korraldatud Eesti Kunstikoolide Liidu ja Kunstihariduse Ühingu poolt koostöös Eesti Laulu –ja Tantsupeo sihtasutusega.  

Projekti toetavad Kohila Vineer, Balbiino ja Haridus-ja Teadusministeerium.

Projekt toimub koostöös Eesti Laulu-ja Tantsupeo Sihtasutusega ja Tallinna Euroopa roheline pealinn 2023. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.