"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
kontsert Kammermuusika festival kulmineerub Mustpeade Majas orkestri ja tippsolistidega (0)
29. august 2023
Festivali kunstiline juht ja tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny. Pressifoto

XIX Tallinna Kammermuusika Festivali “Grande Finale” galakontsert toimub kolmapäeval, 30. augustil kell 19 Mustpeade Majas.

Lõppkontserdil juhatab Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammerorkestrit Jan Söderblom, kes on Soome kammerorkestri dirigent ning sage külaline orkestrite ees nii Soomes kui ka mujal Skandinaaviamaades. Solistidena astuvad orkestri ees üles festivali kunstiline juht ja tippviiuldaja Anna-Liisa Bezrodny, tšellistid Jan-Erik Gustafsson (FI) ning Marcel Johannes Kits.

Kontserdil kõlavad Griegi Holbergi süit, Vivaldi kontsert kahele tšellole, festivali resideeruva helilooja Rein Rannapi “Cantilena” viiulile ja orkestrile, mis on pühendatud Anna-Liisa Bezrodnyle ja Jaan Räätsa kontsert kammerorkestrile. 

“Terve nädal on muusikasõpradel olnud imeline võimalus kuulda klassikalise muusika tippteoseid parimate interpreetide esituses,” ütleb festivali looja Pille Lill. “Südames on rahu, tänu ja valdav õnne tunne, aitäh kõigile!” 

Traditsiooniliselt selgub galakontserdil PLMF preemia “Noor Muusik 2023” laureaat.

Piletid on müügil Piletilevis ja tund enne kontsertide algust kohapeal (20/15 eurot). Lisainfot vaata www.plmf.eeFacebookist ja Instagramist

Festivali korraldab Muusikute fond PLMF. Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Tallinna linn, Klassikaraadio, Nordic Hotel Forum, hotell Telegraaf, Piletilevi, Selver jpt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.