"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinlased nimetasid kauneimaid sõnu emakeeles (0)
14. märts 2024
Milline on kõige ilusam eestikeelne sõna? Foto: Jelena Rudi

Kesklinna valitsus korraldas emakeelepäeva puhul Tammsaare pargis sõnakorje, mille käigus sooviti teada, mis on mööduja arvates kõige ilusam sõna tema emakeeles. Tallinlased nimetasid muu hulgas eestikeelseid sõnu, nagu „ema“, „armastus“ ja „kallis“.

„Nagu juba tavaks saanud, tähistas kesklinna valitsus ka sel aastal Tammsaare pargis emakeelepäeva ning paljus möödujatel tahvlile kirjutada oma lemmiksõna. On meeldiv tõdeda, et inimesed tundsid, teadsid ja armastasid väga erinevaid sõnu, nii et pingerea asemel saime hoopis rõõmustada oma keele rikkuse üle,“ sõnas kesklinna vanema asetäitja Nikita Groznov.

Veel loeti üles sõnu, näiteks „elu“,  „rõõm“, „vaikus“, „igatsus“, „kevad“ ja „öö“. Samuti lustakamaid sõnu, nagu „seebimull“, „pensionisammas“ ja „tohuvabohu“. Viimane pärineb hoopis heebrea keelest ja jõudis eesti keelde saksa keele kaudu.

„Tundub, et lemmiksõna võib olla täitsa argine, aga ka natuke erilisem. Ka võib meeldida sõna tähendus, teinekord hoopis selle kuju. Peaasi, et see inimese jaoks midagi tähendab, temas tundeelamust tekitab. Keelel on jõud ja mida rohkem jõudu, seda vägevam,“ märkis Groznov.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid