"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. Sisseastumiseksamid gümnaasiumidesse. Millistesse koolidesse on kõige suurem tung? (0)
04. aprill 2024
Kõige rohkem soovijaid on GAG-i. Kuvatõmmis

Taas on käimas sisseastumiskatsed gümnaasiumidesse. Tallinna põhikoolide lõpuklassides õpib praegu 4740 õpilast. Kui paljudest neist gümnasistid saavad, selgub septembris. Tallinna kõige populaarsem kool on Gustav Adolfi gümnaasium.

Ka tänavu korraldavad Tallinnas neli kesklinnas asuvat munitsipaalkooli, 21. kool, reaalkool, inglise kolledž ja Gustav Adolfi gümnaasium gümnaasiumi astumise ühiskatsed.

Kõige suurem tung on endiselt Gustav Adolfi gümnaasiumi. Esimeseks eelistuseks märkis kooli lausa 1114 õpilast, see on 45% nelja kooli katsetele registreerunutest.

“Meie õppesuundade lai spekter võib olla tõmbenumber. Kõige populaarsem õppesuund teist aastat järjest on ettevõtluse õppesuund kaheksast suunast, sinna oli esimesse eelistusse 290 soovijat. Vestlusele kutsume kõikidest eelistustest suurusjärgus 500 õpilast, vastu võtame lendu 150 õpilast,” ütles Gustav Adolfi gümnaasiumi gümnaasiumiosa õppejuht Moonika Tambik.

Tallinna 21. kooli võetakse vastu kuni 120 gümnasisti. Esimeseks eelistuseks märkis ühiskatsetel kooli 628 õpilast. Gümnaasiumis on kolm paralleeli: reaal- ja loodusainete õppesuund, inglise keele ja rahvusvaheliste suhete õppesuund ning sotsiaal-humanitaarainete õppesuund.

“Kõige rohkem oli soovijaid c-klassi, mis on humanitaarsuund. Esimesed kandidaadid juba teavad, et nad on kutsutud, aga see läheb välja juuni-, kohati isegi augustikuusse. See tuleneb sellest, et ka need, kes on koolikoha vastu võtnud, võivad ümber mõelda, lähevad ikkagi mujale,” ütles Tallinna 21. kooli õppejuht Raido Kahm. Kolme Tallinna riigigümnaasiumi on sisseastumisavalduse esitanud ligi 2500 õpilast.

“Laupäeval, 6. aprillil toimub test. Kui see saab tehtud, pääsevad õpilased koolivaheajal aprilli lõpus vestlusele,” ütles Mustamäe riigigümnaasiumi direktor Raino Liblik. Tallinna põhikoolide lõpuklassides on praegu 4740 õpilast. Järgmisel õppeaastal õpinguid alustavate gümnasistide arv selgub septembris.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.