"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO. „Teeme ära!“ keskendub veekogude ohutuks muutmisele (0)
06. aprill 2024
Foto: pixabay / Pilt on illustratiivne

Uppumissurmade arv on suurenenud. Traagiliste veeõnnetuste ennetamiseks pööratakse 4. mail toimuval “Teeme ära!” talgupäeval erilist tähelepanu kodukandi veekogude ohutusele. Mis plaanis, uuris Tallinna uudiste toimetaja Jürgen Fogel.

Ohutuks muutmist vajavad tiigid, jõed ojad ja ka kaevud. Ohutumaks muutmise all peetakse muu hulgas silmas ka näiteks katki läinud redeli või purde parandamist.

“See on üleüldise turvalisuse huvides, et me ka ei vigastaks. Ei pea alati rääkima kõige kurvemast tagajärjest, aga vigastamine on ju ka välditav sellisel moel. Kui vaatame kahte viimast aastat, siis veeõnnetustes hukkus eelmine aasta 38, üle-eelmine 30 inimest, kõige kurvem, et statistikasse on tulnud neli last ja see on piisav märk, et teema fookus taas üles tõsta,” ütles päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Janika Usin.

Tänavuse talgupäeva teine fookusteema on lasteaedadesse ja koolidesse elurikaste õppeaedade loomine. Kolmas fookusteema on igasse talgupaika kultuurielamuse toomine.

“Kõige rohkem, mida teha saame, on mõelda, mis meie koduümbruses vajab tegemist ja kui selle, mis vajab tegemist, oleme ühiselt välja mõelnud, siis teeme selle ära. Need teemad on selleks, et suunata mõtet ja vaadata, mis on laiemas plaanis olulised,” ütles “Teeme ära!” meeskonna liige Erkki Peetsalu.

Möödunud 2023. aastal võttis talgutest osa 34 055 talgulist. Üle Eesti koristati 242 kortermaja kelder, korrastati 205 sauna ja muudeti elurikkamaks 151 kooli ümbrus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.