"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maagilised peeglid Kiek in de Köki tornis (0)
04. oktoober 2013

Kiek in de Köki tornis avatakse laupäeval, 5. oktoobril pildinäitus «Maagilised peeglid».

Näitusel olevate teoste autoriks on Aime Hansen, kes seni on meie kultuuripildis osalenud peamiselt kirjanikuna. Autori arvates on piltide tegemine välja kasvanud visuaalsest kirjutamismaneerist, mis on iseloomulik nii tema luulele kui ka proosale.

«Kui ma midagi kirjutan, siis näen seda nagu pilte või filmi. Ühel päeval hakkasin kirjutamise kõrval ka joonistama. Minu pildid on žanrilt digimaalid, käsitsi arvutihiirega joonistatud ja maalitud,» selgitas Hansen. «Algul ainult «plätserdasin» arvutihiirega, siis asusin tõsiselt asja kallale. Olen iseõppinud kunstnik, kes loob pilte katse ja eksituse meetodil. Mulle meeldivad erksad, lapselikud värvid ning pildiruumis igapäevaseid asju ootamatul viisil kokku panna. Ühest küljest on mind inspireerinud Idamaade kunst, teisalt aga lihtsad looduse vormid.»

Eestis on see näitus Hansenile esimene, küll aga on ta oma pilte mitu korda eksponeerinud Londonis ja korra koguni Uus-Meremaal.

Kirjanikuna on Aime Hansen avaldanud kolm proosaraamatut ja viis luuleraamatut. Neist neli ilmusid viimase nelja aasta jooksul, reisikirjanduse žanris «Eestlasena Londonis: kübar jalas, saabas peas», «Jaipur-Delhi-Himaalaja: reisikohvrist leitud lood», «Uus-Meremaa sõnas ja pildis» ning luulekogu «Ma olin mereingel».

Näitus on avatud 5. oktoobrist 24. novembrini Kiek in de Köki torni lahtioleku aegadel. Täpsem info muuseumi kodulehel www.linnamuuseum.ee/kok/naitused/
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.