"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Tallinnas alustati täna mänguväljakutele juurdepääsu piiramist (0)
24. märts 2020
Albert Truuväärt

"Suuremate mängu- ja spordiväljakute, aga ka rulaparkide ümber, nagu näiteks Politseipargis, pannakse piirdeaiad," ütles Tallinna kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner. "Sellistes kohtades, kus on oht teismeliste kogunemisteks, hoiab munitsipaalpolitsei silma peal." 

Vaata galeriid (34)

 

Tallinn hakkas tänasest piirama ligipääsu linna avalikele mängu- ja spordiväljakutele, et vähendada nakkusriski avalikus linnaruumis.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere ütles, et mänguväljakutele juurdepääsu korraldamisega tegelevad linnaosavalitsused. “Meie anname lindi ja muud vahendid ning abistame,” ütles ta.

Noorte kogunemiskohtadel hoitakse silma peal

Palsner ütles, et vastavad otsused võetakse vastu sõltuvalt mänguväljaku struktuurist ja vahendite paigutusest. “Aiaga piiratud mänguväljakutel läheb värav lukku-ketti ja pannakse teavitavad sildid,” selgitas ta.

Suuremate vabakujuliste mänguväljakute, aga ka rulaparkide ümber, pannakse piirdeaiad ja sellistes kohtades, kus on oht teismeliste kogunemisteks, nagu näiteks Politseipark, Falgi park ja Koidu park, hoiab munitsipaalpolitsei silma peal, lisas ta.

“Mupoga sai kokku lepitud ja naid said nimekirjad, mida ja kus kontrollida,” ütles ta.

Lisaks teavitavatele siltidele, lintidele ja piiretele lukustatakse need mänguvahendid, mida saab.

“Alustatakse suurematest mänguväljakutest,” ütles Lasnamäe linnaosa valitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Diana Buchmann. “Esimesena pannakse infosildid ja ohutuslindid, aga suurematele mänguväljakutele pannakse ümber ka ehitusaiad,” selgitas ta.

“Kui on võimalik, siis mõned elemendid, nagu näiteks kiiged jmt, ka lukustatakse,” ütles ta, lisades, et alustatakse suurematest mänguväljakutest, nagu näiteks Pae, Koorti ja Linnamäe.

Kristiines saab esimesed piirded Lövenruh’ pargi mänguväljak

Kristiine linnavalitsuses on loodud mänguväljakud iga suurema korteriühistu juurde. Kuna need väljakud kuuluvad linnale, siis lähtutakse praeguses eriolukorras linna otsustest ja mänguväljakutele ligipääs piiratakse.

Kristiine linnaosavalitsuse infotelefonilt öeldi, et kõikidele mänguväljakutele pannakse infosildid, et nende kasutamine on piiratud, lisaks ka ohuribad ja piirded.

Kristiine linnaosa üks suurimaid mänguväljakuid asub Löwenruh’ pargis, mis saab sildid ja piirded esimeste hulgas.

Linnapea palub lapsevanematelt mõistvat suhtumist

“Kuigi praegu tundub, et viiruse levik ja tagajärjed ei ole nii nähtavad, peame vajalikuks mängu- ja spordiväljakutele juurdepääsu piirata,” ütles linnapea Mihhail Kõlvart eile.

“Praeguses olukorras on kõige kriitilisema tähtsusega vaatamata ilusale ilmale koju jääda ja hoiduda kokkupuutumisest teiste inimeste ja pindadega, mida palju katsutakse. Mõistetavalt on piirang ebamugav, kuid palume lapsevanematelt mõistvat suhtumist ja hoolime oma laste tervisest,” ütles linnapea.

Terviseameti info kohaselt levib koroonaviirus piisk-õhknakkuse teel ning kandub hõlpsasti edasi pindade kaudu. Mängu- ja spordiväljakuid kasutavad paljud inimesed, kuid nende pindade desinfitseerimine ei ole tulemuslik. Lisaks tekib mänguväljakutel otsekontakt laste vahel.

Tallinnas on kokku ligi 300 avalikku mängu- ja spordiväljakut.

Sarnaselt mänguväljakutega hakatakse alates tänasest piirama ka ligipääsu koerte jalutusväljakutele, et vähendada nakkusriski avalikus linnaruumis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.