"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ANTOV: Rongiga jõuab täpselt kohale, kuid autole peab veel parkimiskohta otsima (0)
31. mai 2021
Albert Truuväärt

“Naabervaldades sõidab ühistransport harvema graafikuga, nõudlus on väiksem,” selgitas tehnikaülikooli professor Dago Antov. “Tallinn on suhteliselt kompaktne ja seetõttu on siin reisijatevedu hõlpsam korraldada. Naabervaldades elatakse hajusalt ja ühistransporti korraldada on raskem.”

Antovi sõnul tähendab see seda, et ühistranspordi marsruudid lähevad keeruliseks ja sõiduajad pikaks, mistõttu vallaelanikele säästab auto rohkem aega. “Eriti siis, kui on vaja sõite näiteks töö, lasteaia ja huviringide vahel kombineerida. Tallinn on aga kindlasti nii palju ehitanud, et linna sisse pääseb üsna hästi. Eriti hästi töötab “Pargi ja reisi” süsteem raudteejaamade juures.”

“Minu kodust asub raudteejaam ühe minuti kaugusel ja kesklinna ma küll üldjuhul autoga ei sõida. Rong on väga täpne ja sõidab kiiresti, samas autoga kesklinnas parkimiskohta otsides ei tea kunagi ajakulu arvestada.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.