"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
VIDEO JA FOTOD Tuvi pargis avati Saksamaa ja Eesti sõprussuhete märgina sõbrakaru kuju (2)
31. august 2021
Tuvi Karu avamine Tuvi pargis. Fotol Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Saksamaa suursaadik Christiane Hohmann. Foto: Albert Truuväärt

„Tallinn kuulub nüüdsest nende arvukate linnade hulka maailmas, kelle linnaruumis rõõmustab linlaste ja linnakülaliste pilku sõbrakaru. Lisaks toredale uuele objektile linnaruumis on veelgi olulisem selle karu kui sümboli tähendus – on ju tegemist käegakatsutava märgiga, mis tuletab meile meelde, et meil on siin muutlikus maailmas sõpru ja liitlasi,“ tähendas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Saksamaa ja Eesti tähistavad tänavu diplomaatiliste suhete 100. ja nende suhete taastamise 30. juubelit ning sel puhul kinkis Saksamaa Liitvabariigi suursaatkond Tallinna linnale sõbrakaru (Buddy Bear’i)kuju, mille kujundas kunstnik Julia Valtanen.

Vaata galeriid (19)

Tuvi Karu nime kandva kuju avasid täna Tuvi pargis Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis Christiane Hohmann, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm ja Eesti välisministeeriumi Euroopa osakonna 1. büroo direktor Andre Pung.

Saksamaa Liitvabariigi suursaadiku Christiane Hohmanni sõnul on sõbrakarud rahvaste vahelise sallivuse ja mõistmise sümbolid. „Eesti sõbrakaru kujundas kunstnik Julia Valtanen ja selle põhisõnum on õnnetunde ja optimismi loomine. Olen väga rõõmus, et saan meie kahe riigi sõbralike suhete aastapäeva puhul selle karu kuju Tallinna linnale kinkida.”

„Tuvi park on muutunud aasta aastalt üha kaunimaks ja populaarsenmaks. Talvel kõrgusid siin ajutise iseloomuga jääskulptuurid, mis eriti õhtul valgustatuna inimestele palju rõõmu valmistasid,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

„Mul on hea meel, et üks tore ja värviline loomake on siia parki nüüd ka püsivalt kolinud ning loodan, et ta linnaelanike poolt sama sõbralikult vastu võetakse. Aga veelgi olulisem on see karu kui kahe riigi sõpruse sümbol.“

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

die, der, das
2. sept. 2021 17:20
https://objektiiv.ee/saksamaa-rohelised-nouavad-et-koolides-kasutataks-sooneutraalset-kone-ja-kirjakeelt/
inff
31. aug. 2021 18:56
Schwaben International on organisatsioon sakslastele ja nende sõpradele terves maailmas. https://www.schwaben-international.de/