"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
EKA ja TalTech on alustamas ühist koolitusprogrammi (0)
09. november 2021
Foto: Scanpix

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) ja Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) on alustamas ühist koolitusprogrammi, mis on suunatud andekatele 9. – 12. klasside noortele üle Eesti.

Tuleviku insener-disainer (TID) on uudne ja ainulaadne õppeprogramm, mille laiem teema on kliimamuutused ning nende mõju ühiskonnale. Programmi käigus saavad noored põhjaliku ülevaate inseneri ja disaineri elukutsest, vahendab BNS.

Koos juhendajatega leitakse vastused küsimustele, milleks on need ametid vajalikud, millised on nende tööpõhimõtted ning kuidas nad oma töödes/tootearenduses üksteist täiendavad. TalTech ja EKA ühendavad selles projektis inseneriteadmised ja -oskused loovuse, tähenduse ja kasutajakesksusega.

TID õppeprogrammi koolituspäevad toimuvad laupäeviti ja moodulid on planeeritud kahte ossa. Novembris toimuvad sissejuhatavad veebiseminarid kuni 120 osalejale. Põhjalikum ja praktilisem osa on planeeritud perioodile jaanuar – juuni 2022. Teemamoodulid viiakse läbi kontaktõppe vormis 12-päevaste tsüklitena nii TalTechi kui EKA seminariruumides ja laborites.

Kui sissejuhatavasse moodulisse oodatakse osalema kuni 120 õpilast, siis teemamoodulitesse võetakse motivatsioonikirjade alusel vastu kokku 60 õpilast – igas moodulis 20 õpilast. Programmi sissejuhatav moodul on osalejatele tasuta. Teemamoodulis osalemise tasu on 80 eurot 12 õppepäeva eest. Osalejatele väljastpoolt Harjumaad kompenseeritakse sõidukulud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.