"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kutsume vanalinlasi kaitsekorra koostamisel kaasa rääkima (0)
14. veebruar 2022

Muinsuskaitseamet on algatanud Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsekorra koostamise protsessi, eesmärgiga tuua paremini esile ala eripära ja pärandi potentsiaali piirkonna arenguks.

Kaitsekorra koostamiseks on moodustatud töörühm, kuhu kuuluvad Muinsuskaitseameti, Tallinna Linnaplaneerimise Ameti esindajad ja sõltumatud pärandieksperdid, vanalinlasi, aga ka kõiki teisi huvilisi, ootame oma seisukohtasid avaldama kaasamiskoosolekutele.

Esimene, kohalike jaoks oluliste väärtuste kaardistamisele keskenduv koosolek Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsekorra teemal toimub 14. veebruaril kell 17.00 Tallinna raekojas. Üritusel on võimalik osaleda ka veebi vahendusel ning vaadata ülekannet Muinsuskaitseameti Facebooki lehel.

Koosolekule oodatakse nii muinsuskaitsealal elavaid inimesi kui ka kõiki teisi vanalinna oluliseks pidavaid huvilisi. Kohapeal osalemiseks on vajalik eelregistreerimine Muinsuskaitseameti kodulehel https://www.muinsuskaitseamet.ee/registreerumine Esitada tuleb vaktsiinipass või COVID-19 läbipõdemist kinnitav tõend ning isikut tõendav dokument. Palume arutelul kanda maski.

Kokkusaamise eesmärk on tutvustada kaitsekorra protsessi ning seejärel arutleda teemadel, milline on kvaliteetne (vana)linnakeskkond ning kuidas muinsuskaitseala seda toetab ja soodustab. Mis on need olulised väärtused elu- ja ettevõtluskeskkonnana, mida Tallinna vanalinn endas kannab? Mida tuleks kindlasti hoida ja millised on kitsaskohad? Ootame kaasa rääkima ja arvamust avaldama!

Ettekande kaitsekorra koostamisest teevad töörühma juht Triin Talk (Eesti Kunstiakadeemia) ja Muinsuskaitseameti vanalinnade nõunik Kaarel Truu.

Teine  kaasamiskoosolek toimub aasta teises pooles, mil arutletakse juba selle üle, kuidas kaitsekorras on arvestatud kogukonna jaoks olulisi väärtusi, kuidas on ehitised väärtusklassidesse jagatud ning millised on aktuaalsed dilemmad kaitsekorra koostamisel.

Informatsioon Tallinna vanalinna kaitsekorra koostamise kohta on kättesaadav Muinsuskaitseameti kodulehel www.muinsuskaitseamet.ee/tallinnakaitsekord.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.