„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
kell 11-19 TalTech tutvustab Vabaduse väljakul õppevõimalusi, tudengiorganisatsioone ja tudengiprojekte (0)
26. mai 2022
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) kolib neljapäeval, 26. mail üheks päevaks Tallinna Vabaduse väljakule, et tutvustada kõigile huvilistele ülikooli õppimisvõimalusi, tudengiorganisatsioone ja tudengiprojekte. Abiturientidel on kell 11-19 võimalus võistelda esmakordselt Labürindijooksus, mille kümme parimat kindlustavad endale sügisest TalTechis õppekoha vabalt valitud bakalaureuseastme õppekaval.

14×30 meetri suurusel labürindialal peavad osalejad vastama küsimustele matemaatikas, füüsikas, keemias, eesti keeles, loogikas, ajaloos ja ühiskonnaõpetuses. Labürindijooksul loevad teadmised ja kiirus, sest küsimustele õigesti vastanute vahel paneb lõpliku paremusjärjestuse paika labürindi läbimise aeg.

Samal ajal on Vabaduse väljakul TalTechi õppemess, kus enda tegemisi ja õppimisvõimalusi tutvustavad ülikooli teaduskonnad ja mereakadeemia. Samuti saab tutvuda TalTechi tudengiorganisatsioonide ja mitmete tudengiprojektidega nagu Baltikumi esimene päikeseauto Solaride, tudengivormel, iseAuto ja tudengisatelliit.

Uudistamist jagub kõigile – nendele, kes hakkavad gümnaasiumi lõpetama, kellel see lähiaastatel alles ees, kes tahavad ammutada infot oma lähedaste jaoks, kes on juba varem lõpetanud, aga soovivad end arendada või karjääri edendada, aga ka nendele, kes soovivad lihtsalt ülikooli tegevustega paremini kursis olla.

Kohapeal saab tutvuda:
• TalTechi teaduskondade ja mereakadeemiaga ning sealsete õppimisvõimalustega;
• TalTechi Virumaa kolledžiga ning nende õppimisvõimalustega;
• TalTechi Tartu Kolledžiga ning nende õppimisvõimalustega;
• TalTechi vastuvõtutingimustega;
• täiendõppe võimalustega;
• välisõppe võimalustega;
• EuroTeQ’iga;
• tudengiprojektidega: tudengivormel, iseAuto, Solaride, tudengisatelliit, tudengite ehitatud reaktsioonisein;
• tudengiorganisatsioonidega: Inseneriteaduskonna üliõpilaskogu, Majandusteaduskonna üliõpilaskogu, Infotehnoloogia teaduskonna üliõpilaskogu, Loodusteaduskonna üliõpilaskogu, Tarkvaraarenduse klubi Lapikud.
• osaleda saab ka põnevates tasuta töötubades, näiteks nutikate materjalide töötuba ja mega-kartulipatarei valmistamise töötuba; proovile saab end panna speed writing ülesande lahendamisel; vaadata Piusa koopiad läbi VR prillide; täiendada oma oskusi meremeeste sõlmede sidumises; lahendada majandusalaseid ülesandeid.

Täpsema info TalTechi õppemessi ja Labürindijooksu kohta leiab TalTechi kodulehelt taltech.ee/labürint.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.