"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD Raamatukogude aasta suvi toob kümned raamatukogud ratastele (0)
09. juuli 2022
Mats Õun

Täna, 9. juulil kell 12 avati Tallinna Politseipargis Tallinna Keskraamatukogu pop-up raamatukogu, mis lükkab käima aktsiooni „Raamatukogud ratastel“. Raamatukogude aasta suvine suursündmus toob enam kui 35 raamatukogu oma tavapärastest ruumidest välja. Augusti lõpuni võib raamatukogusid leida festivalidelt, kohvikutepäevadelt, laatadelt ja teistelt vabaõhusündmustelt.

Vaata galeriid (26)

„Suvel on inimesed liikvel ja tahavad nautida ilusat ilma, toredaid sündmusi ja saada rikastavaid kogemusi. See ongi põhjus, miks raamatukogude aasta suvel toome raamatukogud oma tavapärastest ruumidest välja festivalidele, laatadele, külapäevadele ja mujalegi,“ sõnas raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre. „Üle-eestilise „Raamatukogud ratastel“ aktsiooni kuulutame avatuks täna, kuid raamatukogusid võib üllatavatest paikadest leida kuni suve lõpuni. Näiteks läheb Narva Keskraamatukogu Kudruküla suvilatesse, rändava pop-up joogatuuriga liigub kaasa miniraamatukogu ja Arvamusfestivalilt leiab raamatulaekad,“ lisas Valdre.

Tallinna Keskraamatukogu arendusjuhi Kristi Veeberi sõnul on raamatukogu ka varem pop-up raamatukogusid korraldanud, kuid raamatukogude aasta puhul on Politseipargis toimuv sündmus suurem ja põnevam. „Tallinna ühes suurimas pargis on terve päeva jooksul avatud lugemispesa, muusikat teeb TTÜ puhkpilliorkester, esineb kirjanik Ilmar Tomusk, lapsi ja noori ootavad erinevad tegevused ning lugemisvara pakub raamatukogubuss Katarina Jee,“ lisas Veeber.

9. juulil leiab raamatukogud veel järgmistest paikadest:

·       Kell 11-16 on Sääse raamatukogu ja Kännukuke raamatukogu hoovides avatud õueraamatukogud.

·       Kell 12-17 korraldab Tallinna Keskraamatukogu perepäeva Politseipargis.

·       Kell 12-13.15 osaleb Kõrveküla raamatukogu Kõrveküla hoovifestivalil, tegevused raamatukogu hoovis.

·       Kell 14 toimub Nõmme raamatukogu hoovis koomiksite joonistamise töötuba “Ohhoo, koomiksid”.

·       Kell 15.15 toimub Öötla mõisas pop-up jooga ning avatud on rändav miniraamatukogu.

·       Viimsi raamatukogu on väljas Viimsi Rannarahva festivalil Viimsi Vabaõhumuuseumis.

·       Narva Keskraamatukogu töötajad viivad raamatukogu Narva Kudruküla suvilatesse.

·       Treimani raamatukogu osaleb algusega kell 12 Treimani avatud hoovide päeval, tegevused raamatukogu hoovis.

·       Viljandi Linnaraamatukogu osaleb Viljandi (eel)arvamusfestivalil, festival avatakse kell 12.

·       Rapla Keskraamatukogu on Rapla Melul, festival avatakse kell 10.

Kõik „Raamatukogud ratastel“ sündmused leiab siit: www.raamatukogudeaasta.ee/sundmus/raamatukogud-ratastel/  

Raamatukogude teema-aasta kutsus ellu Kultuuriministeerium ja seda veab koostöös 870 raamatukoguga Eesti Rahvusraamatukogu. Programmis on toimunud juba üle 1000 sündmuse, kogu teema-aasta programmi leiab www.raamatukogudeaasta.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.