"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
EKA kunstikonkursi võitsid Jaako Lauri Puudist ja Claudia Olev (0)
20. aprill 2023
Kasulik kunst?! 2023 konkursi üks võitjaid Claudia Olev oma töö "Rahvuskultuuri fetišeerimisest" ees. Foto Andres Lõo

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) gümnasistide kunstikonkursi võitsid Vanalinna Hariduskolleegiumi abiturient Jaako Lauri Puudist ja Gustav Adolfi gümnaasiumi abiturient Claudia Olev, kes jagavad esikohta.

Claudia Olev oli ka eelmise aasta konkursi võitja. Sel korral kannab tema fotoseeriast koosnev võidutöö pealkirja “Rahvuskultuuri fetišeerimisest”. Esikohta jagava Jaako Lauri Puudisti tööd “Memento mori?” kiitis žürii hea ajaloo taju, originaalse teemakäsitluse, meisterliku esitluse ja jõulise loo jutustamise eest kõigest peopesa suuruse tööga.

Konkursil sai teise koha Elisabet Vaikre, Rapla gümnaasiumi 11. klassist tööga “Poolik kodaniku moraalikoodeks” ja kolmanda koha Aat Villmann Vanalinna gümnaasiumi 10. klassist tööga “Minevikuline ülesvõte nüüdisaegsest muutumatusest”.

Konkursi peapreemiaks on 1000 eurot, teise koha võitja sai 200 eurot ja EKA eelakadeemia kursuse, kolmas koht tagab aga 100 eurot ja EKA eelakadeemia kursuse. 

Sümbolistliku maali eripreemia, töö “Kuldne vooder” eest pälvis Veronika Pavliuk Pärnu Koidula gümnaasiumist; moe eripreemia, töö “Restes de mode” eest Mihhail Zaitsev Tallinna Pae gümnaasiumist; provokatiivse kunsti eripreemia töö “Head isu!” eest Anastasia Katritš Tallinna Õismäe vene lütseumist; semiootika eripreemia töö “Lammas” eest Stiina Marie Sarevet Kiili gümnaasiumist; loodusskulptuuri eripreemia töö “Tuleviku loodus” eest Herta Jänes Tallinna Arte gümnaasiumist; lakkamatu loojangu eripreemia töö “Hilise rändaja tee” eest Mia Marleen Kaabel Pirita majandusgümnaasiumist; linnavaate eripreemia töö “Meie maailm” eest Rutt Aaremäe Pelgulinna gümnaasiumist; antropotseeni kriitika eripreemia töö “Maailm ilma inimesteta” eest Anastassia Rybchenko Eurogümnaasiumist; sotsiaalse kommentaari eripreemia töö “Parem maailm” eest Urmas Kiht Tallinna Õismäe gümnaasiumist.

Konkursile oodati osalema kaasaegsest kunstist huvituvaid loomingulisi ja ärksaid keskkooliõpilasi, kes soovivad oma ideedega panustada vastutustundliku kunsti tulevikku.
Tänavuse konkursi fookusteemaks on “parem maailm”. Otsiti vastust küsimusele kellest ja millest parem maailm koosneb ja kuidas seda üles ehitada ning ette kujutada saab. Konkursil sai osaleda mis tahes meediumis kunstiteosega. 

Kunstikonkursi võidutööd eksponeeritakse näitusel Eesti Kunstiakadeemia 2. korrusel. Näitust saab vaadata kuni 30. aprillini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.