"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VANA KUUSK MINEMA. Vii oma jõulukuusk kogumispunkti (0)
29. detsember 2023
ÖKO. Ära viska vana jõulukuuske niisama ära, too ta kogumispunkti. FOTO: Ilja Matusihis

Tallinnas avati kuuskede keskkonda säästvaks kogumiseks üle linna 86 jõulukuuskede kogumispunkti, kogumine kestab 31. jaanuarini 2024.  Nimekiri kogumispunktidest on leitav SIIT.

Vana jõulukuuske käsitletakse jäätmena ja seda saab ära anda ka tavalises korras nagu teisi jäätmeid (suurjäätmed). Kui endal transpordivõimalused puuduvad, on võimalik tellida kuuse äravedu oma piirkonna jäätmevedajalt ning viia kuusk kokkulepitud ajaks konteineri kõrvale. Oma piirkonna jäätmevedaja info leiad siit. Kokku kogutud jõulukuuskedest toodetakse soojusenergiat.

Jõulukuusk ei tohi olla pakitud kilesse, küljes ei tohi olla ehteid, plastikut, riiet või muud materjali. Korralikud kunstkuused ja jõuluehted, mida enam ei vajata, saab viia korduskasutusruumidesse või Uuskasutuskeskusesse. Katkised kunstkuused ja ehted viska segaolmejäätmete kogumismahutisse. Jõulutuled kuuluvad elektrijäätmete hulka, need tuleb viia jäätmejaama.

Kui tallinlastel on võimalus ja soov jõulupuud ise transportida, saab need tasuta (kuni 0,6 m3) üle anda kõigisse Tallinna jäätmejaamadesse. Soovitatav on jõulukuusk enne äraviimist tükeldada ning kokku pakkida.

Täpsemat infot linnaosade kogumispunktide ja toimuvate ürituste kohta saab vastava linnaosa valitsusest.

Märksõnad:
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid