"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII. Lindilkõnni maailmameister esines Vabaduse väljakul õhutantsuga (0)
06. jaanuar 2024
Lindilkõnni maailmameister Tauri Vahesaar. Foto: Jelena Rudi

Vana traditsiooni järgi viikase kolmekuningapäeval toast välja jõulukuused, mis ühtekokku kogutakse ja pidulikult põletatakse. Seda kommet peeti tänapäevases võtmes meeles laupäeval Vabaduse väljakul, kui põleval slackline’il ehk tasakaalulindil astus sütitava vaatemänguga üles lindilkõnni maailmameister Tauri Vahesaar.

Vaata galeriid (39)

Õhukunstnik kirjeldab lavastust kui oma tunnete ja ainulaadsete oskuste väljendust nii tantsu, akrobaatilise liikumise, hairhang’i, õhuartistika, tuletantsu ja täieliku tasakaalu kaudu – ja seda kõike slackline’i erinevatel tasanditel. Etteaste toimus kahe kuni seitsme meetri kõrgusel.

Talviselt külma ilma esineja ei pelga. „Mul on soe, sest adrenaliin on laes ja tulevahendid on käes,“ ütles ta.

2022. aasta suvel kõndis Vahesaar üle Raekoja platsi. Etteaste oli osa Tallinna vanalinna keskaja päevade avaüritusest. Ta on osalenud kaskadöörina filmide „Assassin’s Creed“ ja „Wonder Woman: 1984“ võtetel.

Põleva slackline’i etendus pani punkti ka Hopneri maja jõulukavale. „Keskaegsetes linnades kestsid jõulupidustused just toomapäevast kolmekuningapäevani. Viimaste sajanditeni ongi kolmekuningapäeva peetud enamikes Euroopa maades ja ka Eestis jõuluaja lõpuks. Soovime neid traditsioone au sees hoida,“ sõnas Hopneri maja juhataja Anne Velt.

Graatsiline õhutants leidis aset 6. jaanuaril Vabaduse väljakul kell 17 ja kestis 15–20 minutit. Esines Tauri Vahesaar koos abikaasa Merit Rajuga. Etenduse vältel kasutati tulevahendeid ja leedvalgust. Etendus oli tasuta. Sündmust korraldasid Hopneri maja ja Tallinna Kesklinna Valitsus.

Pühapäeval, 7. jaanuaril lõpetab selleks hooajaks tegevuse ka vanalinna jõuluturg. Aga jõulumeeleolu sellega ei lõpe. „Raekoja plats ei jää tühjaks, vaid sinna seatakse väikestest kuuskedest üles traditsiooniline kuuselabürint ehk võlumets,“ märkis kesklinna vanem Monika Haukanõmm. Võlumets avatakse 12. jaanuaril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.