"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TURVALIST KOOLITEED! Tallinn tahab muuta laste koolitee turvalisemaks (1)
07. jaanuar 2024
Kuvatõmmis/Pilt on illustratiivne

Tallinn käivitas kooliümbruse parandamise programmi, et muuta laste ja noorte koolitee senisest ohutumaks ning võimaldada eelistatult liikuda kooli ja kodu vahel jala või jalgrattaga, kirjutab Postimees. 

Tallinna abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on möödunud aasta lõpus käivitatud programmi eesmärgiks muuta Tallinna koolide ümbruste liiklusohutus oluliselt turvalisemaks ning sellest tulenevalt ka toetada aktiivsete liikumisviiside kasutamist laste poolt kooliteel.

«Kuna võimalikud tegevused hõlmavad linnasüsteemi erinevaid osapooli, siis 30. novembril toimus programmi tutvustus keskkonna- ja kommunaalameti poolt koostööpartneritele Tallinna transpordiametist ja haridusametist ning linnaosavalitsuse esindajatele,” rääkis Svet. 

Programmi raames analüüsitakse väljavalitud koolide ümbrust, suheldakse kasutajatega ning tehakse ettepanekuid kiireteks liikluskorralduslikeks muudatusteks, kus näiteks pollarite, liiklusmärkide, taimekastide ja muu kiirelt ja soodsalt paigaldatavate vahenditega saab kooli ümbruse ja laste koolitee turvalisemaks muuta.

Sveti sõnul on sellised lahendused planeeritud kestma mõne aasta ning nende toimivuse korral saab teha otsuseid suuremateks investeeringuteks ja ümberehitusteks koolide läheduses. «Kindlasti tutvustame võimalikke lahendusi ka konkreetsete koolide kogukondadele, kui tegevuskava on selgemalt paigas,» lisas abilinnapea. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Murelik lapsevanem
11. jaan. 2024 16:09
Kas üks neist koolidest on ka Ühisgümnaasium? Sinna juurde on täiesti võimatu turvaliselt pääseda - kesklinna poolt ristmik, kus samal ajal jalakäiatega sõidavad ka närvilised autojuhid, kellel vaja kindlasti sama fooritsükliga läbi saada. Saaks küll ringiga minna, aga Pagaripoiste ees sebra, kus autojuhid pidevalt Pagaripoiste parklasse sõites sebrale tagurdavad ja muidu kõnniteed blokeerivad. Kohutav! Palju lapsi läheb kooli trammiteed pidi, sest see on kõige ohutum tee kooli.